INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna!
INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna!
Uz izložbu fotografija prikazani su i rezultati arheoloških istraživanja.

Od 24. studenog 2020. na novoobnovljenoj šetnici na Bedemima zadarskih pobuna, može se pogledati izložba na otvorenome.

U izboru Nevene Štokić, kustosice Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, Grad Zadar donosi izložbu INTRA MUROS, jednog od najznačajnijih hrvatskih fotografa, Zadranina Ante Brkana!

Kako unutar zidina žive Zadrani, kako se unutar zidina kroz desetljeća 20. stoljeća ponašaju, što im zidine daju, a što oduzimaju? Odgovore na pitanja kroz objektiv utemeljitelja zadarske škole fotografije, potražite na trideset fotografija postavljenih na panelima na bastionu sv. Roka.

Na pet zasebnih panela osim ove izložbe, kroz fotografije i tekst prikazani su i rezultati arheoloških radova i nadzora na Bedemima zadarskih pobuna, koji su se odvijali prije početka parterne obnove. Interpretaciju potpisuje Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru te tvrtka Arheolog d.o.o., subjekti koji su sudjelovali u provedbi istraživanja i nadzora.

Obje izložbe organizira Grad Zadar u povodu Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana. 

Vezane fotografije

INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna! INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna! INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna! INTRA MUROS - izložba fotografija Ante Brkana na Bedemima zadarskih pobuna!