Drama Plus je predstavila ovogodišnji kazališni program pod nazivom "Sve će proći, samo će istina ostati"
Drama Plus je predstavila ovogodišnji kazališni program pod nazivom "Sve će proći, samo će istina ostati"

Na press konferenciji održanoj 10. lipnja 2020. u Kneževoj palači, Drama Plus predstavila je ovogodišnji kazališni program pod nazivom „Sve će proći, samo će istina ostati“, ali i najavila prvu premijeru – predstavu Instrukcija prema tekstu Eugѐnea Ionesca. Na pressici su prisustvovali glumac i redatelj Instrukcije Lovro Ivanković, glumica Nika Ivančić, umjetnički voditelj Drame Plus Vinko Radovčić te Izabela Laura, voditeljica odnosa s javnošću Drame Plus.

„Unatoč svim okolnostima Drama Plus nastavlja s radom i to s programom kojem se jako veselimo. U ovoj godini gledat ćemo dva reprizna naslova, Djevojčicu sa šibicama te popularnu Kabanicu s kojom 2. srpnja otvaramo 26. zadarsko kazališno ljeto, a očekuju nas i četiri premijerna naslova: Zločin i kazna prema romanu velikog ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog (20. kolovoza 2020. u Kazalištu lutaka Zadar), U očekivanju Godota Samuela Becketta (18. studenoga 2020. HNK Zadar), Ružno pače inspirirano poznatom bajkom Hansa Christiana Andersena u dramatizaciji Ivora Martinića (28. prosinca 2020. HNK Zadar) te Instrukcija Eugѐnea Ionesca s kojom i započinje kazališni program 2020. 

Instrukciju, taj zagonetni tekst Eugѐnea Ionesca, jednog od glavnih predstavnika teatra apsurda, najavio je i glumac te redatelj predstave Lovro Ivanković, kojeg Ionesco prati od njegovih glumačkih početaka. Predstava igra 15. i 16. lipnja u crkvi sv. Nikole, s početkom u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u caffe baru Indie bar na Poluotoku svakim danom osim nedjelje.

Time započinje, na sigurnoj udaljenosti između gledatelja, nova sezona za zadarsku udrugu koja svojim projektom Lektira na sceni već četvrtu godinu zaredom čini ono nemoguće – približava kazalište mladima te mlade vraća u kazalište. To je prepoznao i Grad Zadar, koji je podržao i omogućio realizaciju našeg kazališnog programa kao generalni pokrovitelj. Također, Drami Plus u ovoj se sezoni vjerojatno priključuje i Školska knjiga Zagreb, koja je izrazila interes za Lektiru na scenu. 

 

Vezane fotografije

Drama Plus je predstavila ovogodišnji kazališni program pod nazivom "Sve će proći, samo će istina ostati" Drama Plus je predstavila ovogodišnji kazališni program pod nazivom "Sve će proći, samo će istina ostati" Drama Plus je predstavila ovogodišnji kazališni program pod nazivom "Sve će proći, samo će istina ostati"