Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor
Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor
U gradu Cividale del Friuli (Italija) od 28. do 29. siječnja 2020. godine održao se 3. projektni sastanak

Grad Zadar sudjelovao je na trećem projektnom sastanku u sklopu provedbe projekta "RECOLOR - Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic", sufinanciranog iz programa Interreg Italy - Croatia 2014-2020, koji se održao 28. i 29. siječnja 2020. godine u talijanskom gradu Cividale del Friuli.

Prvi dan susreta započeo je konferencijom za lokalne medije na kojoj je predstavljen projekt, a zatim je održan višesatni projektni sastanak na kojem je svaki od osam partnera predstavio svoj pilot projekt, konkretne aktivnosti koje je dosada poduzeo, kao i akcije planirane u budućnosti kojima bi se oživjele manje poznate i slabije posjećene kulturne atrakcije.

Zajednički cilj partnera je iskoristiti turistički potencijal urbanih i prirodnih krajolika koji nisu uključeni u uobičajene turističke rute, kako bi se postigla bolja ravnoteža u fluktuaciji gostiju. Uz sve pilot lokacije može se povezati termin 'landscapes of art', koji je okosnica buduće kulturno turističke rute koja će biti realizirana na svakoj od planiranih lokacija.

Projektni partneri dijele i određene probleme koji su se iskristalizirali usporedbom pojedinačnih SWOT analiza koje je detaljno obradilo Sveučilište u Bologni, jedan od projektnih partnera, i koje je predložilo da se tri najvažnije teme obrade na zasebnim treninzima koji će rezultirati zajedničkom strategijom svladavanja ovih poteškoća.

Predstavnica Grada Zadra partnerima je izložila dosadašnji napredak u komunikacijskim i kapitalizacijskim aktivnostima za koje je na razini cijeloga projekta zadužen Grad Zadar poput kreiranja komunikacijske strategije, službene internetske stranice, službenog Facebook profila, biltena i ostalog.

Na kraju dana održan je i sastanak upravnog vijeća kojim je predsjedao predstavnik glavnog partnera - regije Emilia Romagna.

Drugi dan susreta proveden je u obilasku grada domaćina i njegovih pilot lokacija kojih je čak četiri. Cividale del Friuli obiluje arheološkim i spomeničkim blagom iz antike, ranog srednjeg  i razvijenog srednjeg vijeka, a činjenica da je ovdje bila prijestolnica Langobardskog kraljevstva donijela je gradiću i UNESCO-vu zaštitu.

Partneri  na RECOLOR projektu dogovorili su idući termin sastanka koji će biti održan u Šibeniku 26. i 27. svibnja ove godine.

Više informacija o samom projektu može se pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.grad-zadar.hr/eu-projekt/recolor-57.html.

Vezane fotografije

Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor Grad Zadar sudjelovao na 3. sastanku u okviru projekta Recolor