Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch
Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch
U Trentu (Italija) od 24. do 26. rujna 2019. godine održao se sastanak i konferencija u okviru projekta VirtualArch

U talijanskom gradu Trento u razdoblju od 24. do 26. rujna 2019. godine održali su se projektni sastanak, konferencija i studijski posjet srednjovjekovnim rudnicima u Civezzanu organizirano od strane domaćina: Cultural Heritage Directorate of the Autonomous Province of Trento i Fondazione Bruno Kessler, u okviru projekta "VirtualArch".

Sastanak je otvorio vodeći partner informiranjem svih projektnih partnera o izvršenim aktivnostima za razdoblje od prethodno održanog sastanka do danas te kroz podsjećanje na aktivnosti prema radnim paketima koje predstoje u razdoblju od rujna 2019. do lipnja 2020. godine, kada projekt ujedno završava. S tim u svezi, dogovoren je termin održavanja sljedećeg sastanka koji se predviđa za kraj ožujka ili početak travnja sljedeće godine, a koji će se održati u Hallstattu u Austriji. Osim toga, do kraja provedbe projekta svi projektni partneri, pored redovitih izvještavanja, pridonijet će izradi projektnog videa, zajedničke mobilne aplikacije, promotivne brošure te transnacionalne strategije. 

Međunarodna konferencija pod nazivom „Digital Heritage – Economic value, technical trends and applications“ održala se drugog dana službenog putovanja na kojoj su svoja iskustva između ostaloga predstavili Luca Bezzi s temom „From 3D to 4D: analysis of the workflow in virtual archaelogy“, Fabio Bruno s temom „Enhancing the accessibility of the Underwater Cultural Heritage with Virtual and Augmented Reality technologies“, kao i članovi partnerstva u okviru projekta „VirtualArch“: Hans Reschreiter iz Naturhistorisches Museum u Austriji s temom „Visualizing the invisible heritage of Hallstatt“ te Fabio Remondino iz institucije domaćina s temom „3D from smatrphone“.

Posljednjeg dana službenog putovanja, organiziranim prijevozom posjetio se lokalitet koji je predmet provedbe projekta u obližnjem gradiću Civezzano. Osim što su zaposlenici kulturnih i partnerskih institucija govorili o povijesti lokaliteta, ali i prijetnjama i mogućnostima današnjeg vremena, svi prisutni imali su prilike ući u srednjovjekovne rudnike pod posebnim vodstvom.

Više o konferenciji i posjeti lokalitetu možete pročitati na ovom linku

Redovito sudjelovanje na sastancima projektog tima prilika je da se osnaži partnerstvo među gradovima, ali i da se projekt uspješno privede kraju. 

 

Vezane fotografije

Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch Grad Zadar sudjelovao na sastanku i konferenciji u okviru projekta VirtualArch