Beethovenove raritetne skladbe u izvedbi nagrađivanih glazbenika
Beethovenove raritetne skladbe u izvedbi nagrađivanih glazbenika

U nedjelju, 6. prosinca s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera, održat će se koncert s komornim skladbama za klavir i puhače Ludwiga van Beethovena, povodom 250. obljetnice skladateljeva rođenja. Nastupit će flautistica Antonija Jurin, klarinetist Bruno Philipp, oboist Dario Golčić, Žarko Perišić na fagotu, kornist Boštjan Lipovšek i Krešimir Starčević na klaviru.

Beethovenov komorni opus jedan je od najvažnijih u povijesti glazbe. Nastavljajući tradiciju koju su počeli Haydn i Mozart, stvorio je osebujan i jedinstven glazbeni jezik, koji je bio inspiracija i nadahnuće mnogim skladateljima koji će nakon njega napisati veličanstvena djela na tom području. Ugledni i višestruko nagrađivani hrvatski glazbenici i njihov slovenski gost s profesurom zagrebačke Muzičke akademije, kornist Boštjan Lipovšek, osmislili su iznimno atraktivan i zanimljiv program koji se sastoji od Beethovenovih skladbi pisanih za najrazličitije kombinacije klavira i puhača. Neke od skladbi, poput Sonate za rog i klavir te Kvinteta za klavir i puhače, dio su standardnog repertoara, dok su ostale pravi rariteti koje hrvatska publika rijetko ima prilike čuti na koncertnim podijima.

- Ulaznice se prodaju na info pultu Kneževe palače tri dana prije koncerta, od ponedjeljka do petka od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, subotom od 11 do 13 sati te pred koncertnim prostorom sat vremena prije početka programa, kao i online na adresi ulaznice.hr.