Započelo je 25. Zadarsko kazališno ljeto!
Započelo je 25. Zadarsko kazališno ljeto!
Dio programa je i trodnevni Zadar Jazz and blues festival

Program 25. Zadarskog kazališnog ljeta započeo je nagrađivanom komedijom Brodolomke, kazališta Moruzgva. Slijedi niz gostujućih predstava i dvije premijere, koje se rade u suradnji sa Zadarskim plesnim ansamblom i s Drama plus teatrom. Prva premijera je dramsko - plesna predstava Alisa i Bijeli zec, a najavila ju je Marija Šarić Ban koja uz Sanju Petrovski potpisuje dramaturgiju i režiju: Nametnula se ove godine kao dobra ideja Alisa, koja više ne prati nekakve tradicionalne teme, etno teme, kojima se inače bavimo, nego je smještena u budućnost, u jedan svijet pop arta, ikonografije nadrealizma.

Druga ovogodišnja premijera je koprodukcija HNK Zadar i Drame plus, a riječ je o Gogoljevoj Kabanici, koju režira Vinko Radovčić. Za predstavu je angažirano šest talentiranih mladih glumaca: To je za nas, cijeli ansambl, stvarno zahtjevan zadatak, prenijeti tu pripovijetku na scenu. Mislim da je to prvi put u Hrvatskoj da se postavlja Gogoljeva Kabanica.

Sastavni dio Zadarskog kazališnog ljeta je i trodnevni Zadar Jazz and blues festival koji od 24. do 26. srpnja donosi zanimljive koncerte, najavio je ravnatelj zadarskog kazališta, Renato ŠvorinićOtvaramo sa Vocal Sampling Cuba orkestrom ili bendom, koji svojim vokalima imitiraju kubanski orkestar - jedan vrlo zanimljiv orkestar koji je po prvi put u Hrvatskoj. Drugi dan nastupa Joseph Bowie, sa Bastardsima, po drugi puta u Zadru, i zadnji dan legenda bluesa Eric Bibb koji je također prvi put u Hrvatskoj.

Festival će trajati do 2. kolovoza, a novost je da se ulaznice od ove godine mogu kupiti i online.

Više na www.hnk-zadar.hr