Predstava "Slučaj Mersault" I Zadarsko kazališno ljeto
Predstava "Slučaj Mersault" I Zadarsko kazališno ljeto
DRAMA PLUS u koprodukciji s HNK Zadar

Drama "Slučaj Mersault" nastala u koprodukciji Drame Plus i HNK Zadar u režiji Vinka Radovčića imat će pretpremijeru u srijedu, 30. lipnja, a premijeru u četvrtak, 1. srpnja. Izvedba će se održati i u petak, 2. srpnja. Početak predstave je u 21:30 sati u HNK Zadar.

Riječ je o autorskom projektu Vinka Radovčića i Nine Pavlović. "Slučaj Mersault" vjerni je prikaz procesa koji se sasvim sigurno nekad i negdje, možda ne tako davno od sada i ne tako daleko od ovdje, vodio protiv nekog čovjeka, i temelji se, obećajem, na istinitim događajima. Tužiteljsko tijelo sastavljeno je od susjeda, poznanika, bivših ljubavi i ljudi koji su optuženog vidjeli samo jednom, ali bez sumnje, osuda koju će sud donijeti bit će izrečena u duhu pravde. Nečije pravde, to jest. Naposljetku, ne sudi se njemu za ubojstvo čovjeka - to se, uostalom, svakome može desiti - nego jer je alarmantno pomirljiv sa životnim stanjima. Nedokučiv, dakle opasan. Stran. Ubit će ga kao što su ono jednom ubili Krista, a činjenica da ne znaju što čine ostala je ista. Što se Mersaulta tiče, on ususret giljotini zaista ide kao što se ide ususret nekoj osobi - sa smješkom na licu i figom u džepu. Nina Pavlović

DRAMA PLUS u koprodukciji s HNK Zadar

autorski projekt Vinka Radovčića i Nine Pavlović

SLUČAJ MERSAULT

režija / Vinko Radovčić

adaptacija i dramaturgija /Nina Pavlović

scenografija/ Luka Lang

kostimografija / Anita Goreta

suradnik za scenski pokret / Josipa Štulić

izbor glazbe / Vinko Radovčić

oblikovanje zvuka i autor zvučnih efekata / Mate Petričević

oblikovanje svjetla/ Frane Papić

video projekcija: Ivan Lušičić Lik

inspicijent: Domagoj Lindinger

U predstavi igraju: Konstantin Haag, Pavle Matuško, Kim Končar, Matija Grabić, Lucija Alfier, Marko Kasalo i Luka Čerjan.

- Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets. Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.

Vezane fotografije

Predstava "Slučaj Mersault" I Zadarsko kazališno ljeto