Tri koncerta u šest dana
Tri koncerta u šest dana
Koncertna sezona Zadar

Hrvatska glazbena baština | Ljerka Pleslić Bjelinski

Ljerka Pleslić Bjelinski svoju je, dojmljivih 58 godina dugu, umjetničku karijeru započela kao istaknuta studentica profesora Svetislava Stančića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u čijoj je klasi diplomirala i magistrirala. Usavršavala se kod Antonije Geiger Eichorn, ali i kod drugih uglednih umjetnika i pedagoga u Parizu, Antwerpenu i Budimpešti. Priča je to o životu posvećenom glasoviru, kolegama glazbenicima, obitelji i nadasve mužu, uglednom skladatelju Brunu Bjelinskom. U programu sastavljenom od djela hrvatskih autora izvest će skladbe koje su joj posvetili Bjelinski kao i Boris Papandopulo, jedan od ponajvećih hrvatskih skladatelja, čiju 30. obljetnicu smrti obilježavamo dogodine.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn. Koncert se održava u petak, 30. listopada u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ciklus Bersa

Ciklus je nazvan po jednome od najvažnijih skladatelja koji su djelovali u Zadru, Blagoju Bersi, čije ime nosi zadarska Glazbena škola. Obuhvaća koncerte u suradnji sa zadarskom Glazbenom školom Blagoje Bersa, kako bi se profesorima i učenicima Škole omogućilo predstavljanje široj publici i potaknulo na nove projekte i suradnje te da bi se pratio razvoj bivših učenika Škole koji pohađaju glazbene akademije u zemlji i inozemstvu.

Koncert se održava u ponedjeljak, 2. studenog u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati.

Lisztomania & Bersomania | Goran Filipec

Na ovom koncertu riječki virtuoz sa španjolskom adresom, Goran Filipec, na svojem premijernom zadarskom nastupu predstavit će virtuozne Lisztove parafraze na Verdijeva djela, uz skladbu Blagoja Berse. Tim programom glazba najvećega skladatelja hrvatske moderne komunicira s velikanom pijanističkoga romantizma - Lisztom, koji je umro kad je Bersi bilo trinaest godina, kad je živio u Zadru i kao učenik glazbe proučavao Verdijeve partiture.

Cijena ulaznice iznosi 40 kn. Koncert se održava u srijedu, 4. studenog u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati.

- Upis pretplate za Koncertnu sezonu 2020/2021. trajat će radnim danima od 12. do 23. listopada, od 9 do 13 sati, u prostorijama Koncertnog ureda Zadar. Ulaznice se prodaju na info pultu Kneževe palače tri dana prije koncerta, od ponedjeljka do petka od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, subotom od 11 do 13 sati te pred koncertnim prostorom sat vremena prije početka programa.

Vezane fotografije

Tri koncerta u šest dana