Svjetski putnici
Svjetski putnici
59. Glazbene večeri u sv. Donatu

Večerašnjim koncertom u Crkvi sv. Nikole, u 21 sat, obilježava se nekoliko važnih obljetnica. Naime, dolaze veličanstveni Zagrebački solisti koji su na Glazbenim večerima u sv. Donatu prvi put nastupali prije točno pola stoljeća. Dašak impresivne karijere tog ansambla, koji je izveo više od četiri tisuće koncerata na najvećim svjetskim pozornicama, i snimio sedamdesetak nosača zvuka, možete doživjeti u razgovoru s kontrabasistom, Mariom Iveljom, objavljenim u današnjem Zadarskom listu. Zanimljiva je činjenica da se Ivelja ansamblu pridružio prije točno četiri desetljeća.

Zagrebački solisti u Zadar dolaze s istaknutim mladim saksofonistom, Lovrom Merčepom, a na programu je Koncert za alt-saksofon i gudače Pavla Dešpalja, koji je skladatelj počeo pisati 1961., iste godine kada je pokrenuo Glazbene večeri u sv. Donatu. Bit će to, dakle, večer prepuna simbolike i vrhunske glazbe!

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kneževe palače od 11 do 13 sati, te od 19 do 21 sat, a ispred Crkve sv. Nikole prodaja počinje sat vremena prije održavanja koncerta.

Cijena ulaznice je 50 kn, za prijatelje GVD-a, umirovljenike, studente i ratne invalide, cijena iznosi 40 kn, a 20 kn za učenike i studente glazbenih škola, odnosno akademija. Preuzimanje ulaznica s popustom, moguće je samo na blagajni Kneževe palače.