Gradonačelnik održao sastanak s partnerima u projektu ZD-154-ML
Gradonačelnik održao sastanak s partnerima u projektu ZD-154-ML

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, danas je održao radni sastanak s predstavnicima udruga partnera u projektu ZD – 154 – ML koji ima za cilj ostvarivanje veće uključenosti mladih u procese donošenja odluka.

Grad Zadar je uz udruge Trećeprostor, CINAZ i Ahimsu partner, dok je udruga Prizma nositelj ovog projekta koji je započeo 1. lipnja 2024, a trajat će do 20. rujna 2025.

Pripremni sastanak poslužio je kao prilika za upoznavanje, koordinaciju i kreiranje početnih smjernica u radu u sklopu projekta te praktičnu pripremu početne konferencije projekta koja će se održati u četvrtak, 20.6. 2024. s početkom u 11 h u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je projekt odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, potvrdio sudjelovanje četiriju gradskih odjela (UO za kulturu i sport, UO za EU fondove, UO za odgoj i školstvo, UO za socijalnu skrb i zdravstvo) u samom projektu, a sve kako bi se kroz njega participativnom suradnjom civilnog društva, mladih osoba i lokalne uprave, realizirao dokument pod nazivom Program za mlade Grada Zadra.

O načinu rada s mladima kroz projekt govorio je Silvestar Petrov, predsjednik Prizme te predstavio okvir za rad na aktivnostima, iz perspektive udruge koja, poput ostalih uključenih u projekt, ima dugogodišnje iskustvo u radu s mladima.

Ovaj projekt financira Europska unija s ukupnom vrijednošću od 47.206,00 EUR kroz program Erasmus+.