Frane Magić pobjednik je natječaja Volim svoj grad!
Frane Magić pobjednik je natječaja Volim svoj grad!
Na natječaj je pristiglo 37 učeničkih radova. Kako mladi Zadrani interpretiraju identitet Zadra, pogledajte na izložbi u Kneževoj palači.

U sklopu proslave Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, Grad Zadar - UO za kulturu i šport je u suradnji s Narodnim muzejom Zadar organizirao i osmislio provedbu natječaja pod nazivom Volim svoj Grad! Prije praktičnog rada na identitetskom sustavu, učenici su sudjelovali na više predavanja koja su tematizirala povijest grada, modele rada na identitetskim sustavima i gradnji vizualnog identiteta kao i na praktičnim radionicama (vektorizacija logotipa). Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na razmišljanje o gradnji identitetskog sustava ili tzv. brediranja te im uz podršku struke, omogućiti prezentaciju ideja.

Na natječaj je pristiglo 37 radova. Prvu nagradu, grafički tablet i godišnju pretplatu za on-line web platformu CREATIVE LIVE osvojio je  Frane Magić (17. godina, Prirodoslovno - grafička škola Zadar), drugu nagradu, grafički tablet i knjigu Umjetnost - vodič kroz povijest i djela, osvojila je Matea Stojanov (17. godina, Prirodoslovno - grafička škola Zadar), a treću nagradu, grafički tablet, osvojila je Lucija Paleka (18. godina, Prirodoslovno - grafička škola Zadar). Učenicima su se obratile pedagoginja Narodnog muzeja Zadar, Lucija Sekula koja je ujedno vodila cijeli projekt, Branka Lukić, grafička dizajnerica koja je obrazložila odluku žirija, a pročelnica UO za kulturu i šport Dina Bušić je nakon čestitki učenicima, uručila nagrade i otvorila izložbu.

Izložbu učeničkih radova pod nazivom Volim svoj grad! možete pogledati na video ekranima na prvom katu Kneževe palače.

Vezane fotografije

Frane Magić pobjednik je natječaja Volim svoj grad! Frane Magić pobjednik je natječaja Volim svoj grad! Frane Magić pobjednik je natječaja Volim svoj grad!