Digitalna Noć muzeja 2021.
Digitalna Noć muzeja 2021.
Šesnaesta Noć muzeja održat će se u petak, 29. siječnja u muzejima i galerijama po cijeloj Hrvatskoj.

U 2021. godini održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Organizator Hrvatsko muzejsko društvo ističe da će glavnina događanja biti virtualna. Tema Noći muzeja aktualna je i prikladna "Zadaće muzeja u uvjetima kriza".

Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije COVIDA-19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. NOĆ MUZEJA održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA, na način koji je imanentan vremenu i funkcioniranju muzeja u uvjetima globalne svjetske krize. Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Šesnaestu Noć muzeja planira se realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Više o programima u Zadru tijekom digitalne Noći muzeja nalazi se na poveznici https://nocmuzeja.hr/ te u kalendaru Događanja Grada Zadra na poveznici https://www.grad-zadar.hr/dogadjanja/date-20210129.

 

Vezane fotografije

Digitalna Noć muzeja 2021.