Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta eGUTS
Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta eGUTS

U sklopu provedbe projekta eGUTS (Electric, electronic and green urban transport systems), u organizaciji projektnih partnera Sveučilišta u Mariboru (Slovenija), od 2. – 4. listopada 2017. godine održan je drugi partnerski sastanak. Predstavnici Grada Zadra, uključujući i vanjske stručne suradnike, prisustvovali su sastanku projektnog tima izražavajući svoje mišljenje o projektu i budućim aktivnostima koje treba poduzeti. Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem tijeku, provedenim te nadolazećim aktivnostima a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanim za projekt.

Grad Zadar sudjeluje kao partner na projektu eGUTS u okviru Programa Interreg Dunav, ukupne vrijednosti 1.819.075,00 EUR (udio Grada Zadra: 138.000,00 EUR). Projekt traje ukupno 30 mjeseci odnosno od 1.1.2017. do 30.6.2019. godine. Projekt promovira "električni, elektronički i zeleni urbani transportni sustav" te podupire razvoj e-mobilnosti u gradovima dunavske regije. Konzorcij se sastoji od 22 projektna partnera iz 9 zemalja (7 članica EU i 2 IPA zemlje). Cilj projekta je bolja povezanost i energetska odgovornost u gradovima dunavske regije.

Suradnja između partnera na projektu podrazumijeva rješavanje zajedničkih izazova koji se odnose na poboljšanje planiranja, koordinacije i praktičnih rješenja za ekološki prihvatljivu i sigurnu prometnu mrežu i usluge u programskom području doprinoseći uravnoteženoj pristupačnosti urbanih i ruralnih područja. U sklopu ovog projekta provodit će se niz aktivnosti koje će rezultirati unapređenjem infrastrukturnog sustava grada, doprinijet će poboljšanju kvalitete zraka, smanjenju CO2 u prometu, poticanju korištenja „čistijeg“ oblika prijevoza, te u konačnici dekarbonizaciji prometnog sustava, poboljšanju okolišne učinkovitosti prometnog sustava i povećanju kvalitete života građana.

Na kraju sastanka dogovoreno je održavanje trećeg sastanka partnera u Bratislavi (Slovačka) u razdoblju od 19. - 21. veljače 2018. godine.

Više informacija o projektu eGUTS možete pronaći na slijedećoj poveznici:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/eguts

 

“eMobility for better, easier and comfortable transport and a healthier environment - ride with eGUTS!”

 

Vezane fotografije

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta eGUTS Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta eGUTS Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta eGUTS