Guitarra appassionata
Guitarra appassionata
Kvartet gitara u Kneževoj palači

Četiri virtuoza predočit će nam svu ljepotu instrumenta pronađenog otprilike 3500 g. pr. Kr., u Egiptu, odakle su ga trgovci i moreplovci donijeli i na ovu, našu stranu Mediterana.

Kao prave gitarističke zvijezde imaju zanimljiv razvojni i profesionalni put. Zorana Dukića karijera je poslije rodnog Zagreba odvela u Köln, Amsterdam i Haag, da bi na poslijetku uspio postati čovjek koji je „Eskimima prodao led“, podučavao je gitaru na konzervatoriju u kolijevci gitare, u Barceloni. Ovakav napredak nekadašnjeg polaznika Zagrebačke gitarističke škole, donijelo je priznanje i samoj školi, koja je odaslala mnoga gitaristička imena u svijet, ali je i privukla mlade talente iz drugih zemalja.

Petrit Çeku, rodom iz Prizrena na Kosovu, virtuoz pomalo starinskog, romantičarskog kova, kojeg publika jednostavno obožava, odabrao je Zagreb za mjesto svog učenja i usavršavanja. U Zadar nam stiže s europske turneje Night of the Proms 2018, gdje su glavne zvijezde bili Bryan Ferry, Seal i Suzanne Vega.

U Zadru će Dukić i Ҫeku nastupiti sa svojim kvartetom, koji uz njih čine Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, uspješni domaći gitaristi srednje generacije.

 

Guitarra appassionata

Srijeda, 23. 1. 2019. godine

Kneževa palača – Koncertna dvorana braće Bersa, 20 h

Kvartet gitara:

Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić

G. Ph. Telemann, A. Vivaldi, A. Piazzolla, P. Petit, L. Boccherini,

I. Padovec, A. Dvořak, G. Gershwin

Cijena ulaznice: 60 i 50 kn

Vezane fotografije

Guitarra appassionata