Biciklom na špicu
Biciklom na špicu
UO za EU fondove Grada Zadra u subotu, 08. 04. 2017. godine u vremenu od 9 do 12 sati organizira na Forumu događanje pod nazivom „Biciklom na špicu".

Biciklom na špicu

Upravni odjel za EU fondove Grada Zadra u subotu, 08. travnja 2017. godine u vremenu od 9 do 12 sati organizira na Forumu događanje pod nazivom „Biciklom na špicu“.

"Biciklom na špicu" organizira se u u sklopu projekta „CitiZEN – Održiva mobilnost za građane Europe“ (eng. CitiZEN – Sustainable Mobility for Citizens in Europe) sufinanciranog iz programa Europa za građane s ciljem uspostave tematske radne skupine usmjerene na održivu mobilnost energetski osviještenih gradova.

Poboljšanje održive mobilnosti u gradovima postiže se kroz unaprjeđenje planova održive urbane mobilnosti jedinica lokalne samouprave, ali i kontinuiranim poticanjem aktivnosti poput biciklizma, hodanja, korištenja električnih vozila, car-sharing koncepta, učestalijeg korištenja javnog prijevoza, promicanja održive mobilnosti u školama te ostalih aktivnosti koje omogućavaju građanima educiranje o lokalnim, nacionalnim i europskim iskustvima u pogledu proizvoda i usluga vezanih za održivi razvoj i mobilnost.

U organizaciji navedenog događanja sudjelovali su i članovi tzv. "rozog tima", odnosno sudionici događanja "ZadarYouth#challenge", također u organizaciji Upravnog odjela za EU fondove unutar projekta "European Coworking Network". Podsjećamo, "ZadarYouth#challenge" održan je 2. i 3. ožujka ove godine u prostorijama COIN Coworking Zadar gdje su se razvile brojne zanimljive ideje. Jedna od tih ideja djelomično je implementirana unutar ovog događanja. Naime, sam naziv "Biciklom na špicu" plod je mašte "rozog tima" u sastavu Anita Baradić, Zvonimira Karavida, Josip Šalov i Filip Vukres, kao i nekoliko aktivnosti koje će se toga dana održati na Forumu.

Predviđeni program obuhvaća radionice za djecu u organizaciji Udruge "Eko Zadar", promociju električnih bicikala (Calimero Sport) i električnog automobila (Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar) te "Pimp my bike" radionice ukrašavanja bicikala, romobila i sl.

Ovim putem pozivamo sve građanke i građane, velike i male, da se taj dan, umjesto automobilom u grad upute svojim biciklima, romobilima, rolama, odnosno drugim ekološki prihvatljivijim prijevoznim sredstvima (javnim prijevozom) te na taj način doprinesu promicanju održive mobilnosti.

Molimo sve sudionike da, kao i do sad, poštuju pravila koja se primjenjuju unutar pješačke zone "Poluotok" te svoje bicikle ostave na za to predviđena mjesta.

Istoga dana održava se 9. biciklijada "Od Branimira do Branimira" Zadar-Nin-Zadar u sklopu Županijskih dana te ovim putem pozivamo sve da se nakon "špice" upute na Branimirovu obalu u Zadru. Biciklijada starta u 11 sati.

Vidimo se na Forumu!

Vezane fotografije

Biciklom na špicu