Od 17. do 19. kolovoza 2012. u talijanskom gradu Senigallia u Regiji Marche boravili su predstavnici zadarske likovne udruge ZadArt gdje su zajedno s domaćinima, umjetničkom udrugom Rovereschi postavili i otvorili izložbu slika i fotografija u subotu, 18. kolovoza u 20.00 sati u prostoru „Palazzetto Baviera“ na Piazzi del Duca.

Ovaj kulturni događaj organizirala je udruga Rovereschi uz pomoć gđe Viktorije Marušić, a za postav zadarskih umjetnika odgovorni su g. Zoran Džapo i gđa Maja Pavin Radaljac.

Ova je izložba rezultat kulturne razmjene između dvaju gradova koju je potaknula udruga Rovereschi iz Senigallije. Potrebnu potporu i pokroviteljstvo dobila je od dviju lokalnih samouprava, odnosno Comune di Senigallia i Grada Zadra. Lanjska zajednička izložba održana je u Arsenalu u rujnu i okupila je brojne predstavnike Rovereschi-ja i ZadArt-a, a na ovogodišnjoj izložbi od naših umjetnika sudjelovali su: Maja Pavin Radaljac, Igor Rončević, Nilo Karuc, Stipan Kujundžić, Nilo Karuc, Šime Gržan i Željko Karavida.

Na svečanom otvorenju izložbe su nazočili brojni poklonici kulture i likovne umjetnosti iz Senigallije te predstavnici lokalne vlasti, među kojima g. Dario Romano, gradski vijećnik zadužen za europske programe te g. Steffano Schiavoni, pročelnik za kulturu Senigallije koji je i otvorio izložbu.

Vezane fotografije

Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture Zadar i Senigallia – međugradska suradnja na polju kulture