Prijavi se na CODELAB radionice u sklopu My smart city Zadar Hackathona i konferencije
Prijavi se na CODELAB radionice u sklopu My smart city Zadar Hackathona i konferencije
Codelab radionice namijenjene su svima bez obzira na prethodno znanje.

Kako funkcionira webshop ili kako izraditi webstranicu? Što su i kako se koriste Progressive Apps? Ovo su samo neke od tema koje će biti obrađene na Codelab radionicama u sklopu My Smart City konferencije Zadar.

Codelab radionice namijenjene su svima bez obzira na prethodno znanje, i idealan su način da stekneš ili poboljšaš svoje znanje u razvoju softvera uz vodstvo stručnih mentora.

Radionice će voditi iskusni programeri koji će tijekom 2 sata trajanja radionice prvo u teoriji predstaviti pojedinu temu, a potom će voditi polaznike kroz praktični dio kako bi i sami uspješno izradili neko od softverskih rješenja.

Radionicu frontend developmenta vodit će Igor Lončar, developer londonske tvrtke BizBinge, sa dugogodišnjim iskustvom u frontend developmentu, ali i iskusni predavač. O funkcioniranju IoT-a, predavanje i praksu držat će Ante Medić iz tvrtke Pulsar Laboratories d.o.o. S obzirom da se bavi proizvodnjom hardware-a, Ante će pokazati korištenje IoT uređaja kroz mjerenje temperature otvorenih hladnjaka za uštedu energije. Robert Badurina, programer tvrtke FER Projekt, držat će radionicu na temu Progressive Apps. Tijekom ove radionice polaznici će sami pokušati izraditi manju aplikaciju uz Robertovo stručno vodstvo. Vladimir Sedlar i Mladen Đurović su programeri IT tvrtke Impaddo d.o.o. i kroz svoju radionicu upoznat će polaznike s Magento 2 Shop sustavom.

 

Tko se može prijaviti?

Svi oni koje zanima razvoj softvera i stjecanje novih znanja u IT sektoru. Teme namijenjene početnicima su frontend development i korištenje IoT uređaja kroz mjerenje temperature otvorenih hladnjaka za uštedu energije. Moguće je prijaviti se i na napredne teme Progressive Apps i Uvod u Magento 2 Shop sustav gdje će stručno vodstvo programera osigurati dostupnost svih potrebnih informacija i za one sa manje iskustva.

 

Što je potrebno ?

Dovoljno je ponijeti svoje prijenosno računalo, sve ostalo će biti osigurano u sklopu konferencije. Hrana, piće, muzika i prostori za opuštanje osigurani su za sve sudionike.

Radionice će se održati u manjim grupama od 20 sudionika. Prijave se vrše putem mail adrese: info@mysmartcityzadar.com do 8. listopada.

Uz Codelab radionice možete se prijaviti i na 24-satni hackaton koji počinje 11. listopada, ili na konferencijski dio programa koji se održava 12 i 13. listopada. Na konferenciji će domaći i inozemni predavači iz svojih kutova stručnosti govoriti na temu tehnologije, trendova i inovacija koje čine pametni grad.

My Smart City konferencija u Zadru financira se iz projekta CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, unutar Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. kojeg koordinira Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM te partnerima iz BiH (Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ iz Tuzle) i Crne Gore (Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis ).

 

Vidimo se od 11. do 13. listopada u Kazalištu lutaka Zadar na My Smart City hackatonu i konferenciji!

 

Prijavi se na hackathon putem web-a:

https://www.mysmartcityzadar.com/hackathon#register

 

Prijavi se na konferenciju putem entrio sustava:

https://www.entrio.hr/event/my-smart-city-konferencija-5446

 

Vezane fotografije

Prijavi se na CODELAB radionice u sklopu My smart city Zadar Hackathona i konferencije Prijavi se na CODELAB radionice u sklopu My smart city Zadar Hackathona i konferencije Prijavi se na CODELAB radionice u sklopu My smart city Zadar Hackathona i konferencije