Peto izdanje My Smart City Hackathona Zadar 2023
Peto izdanje My Smart City Hackathona Zadar 2023
Ovogodišnja tema je umjetna inteligencija

S ciljem poticanja i razvoja suradnje s mladim talentima u razvoju novih rješenja u sektoru IT-a, idući tjedan održava se 5. My Smart City hackathon.

Hackathon će se održati u Providurovoj palači, Poljana Šime Budinića 3, 23000, Zadar, od četvrtka 14. prosinca 2023. godine od 10:00 do 20:00 sati (rad na zadanom rješenju), do petka 15. prosinca 2023. godine od 10:00 do 14:00 sati (prezentacija razvijenih rješenja stručnom žiriju).

Hackathon je natjecanje u kojem timovi rade na inovativnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi, bilo to u obliku mobilnih aplikacija/web stranica, programskih rješenja ili u obliku razvoja koncepta ideje.

Zadarski hackathon održat će se na dvije razine

· hackathon za učenike i

· hackathon za studente i mlade od 18 do 27 godina.

Zadane teme za hackathon, kako za učenike, tako i za studente, su tajne te će biti objavljene na sam dan početka hackathon natjecanja.

Svim sudionicima hackathona će biti osigurani besplatni Wi-Fi, struja, printer i papir te hrana i piće tijekom cijelog natjecanja. Sudionici trebaju ponijeti sa sobom vlastite uređaje (laptop, mobitel, tablet) i svu ostalu opremu potrebnu za rad na rješenju. Organizator tijekom trajanja natjecanja osigurava podršku te ostale tehničke uvjete za provođenje natjecanja. Na hackathon natjecanju sudjeluju i dva stručna mentora i jedan tehnički mentor koji su na raspolaganju tijekom cijelog trajanja hackathona.

Hackathon je otvoren za učenike i studente i mlade od 18 do 27 godina, bez obzira na njihove profesionalne kvalifikacije i prethodno predznanje. Mogu sudjelovati pojedinci i timovi koji se sastoje od 1 do 5 osoba unutar jednog tima. Sudionici prilikom prijave unose tražene podatke u polja za prijavu i svojom prijavom jamče da su unijeli točne i potpune informacije.

Nagrade se dodjeljuju na sljedeći način:

- Tim hackathona za učenike čije rješenje osvoji prvo mjesto (najviše bodova od strane Stručnog žirija), osvojit će nagradu u vrijednosti od 700 eura

- Tim hackathona za učenike čije rješenje osvoji drugo mjesto osvojit će nagradu u vrijednosti od 500 eura

- Tim hackathona za učenike čije rješenje osvoji treće mjesto osvojit će nagradu u vrijednosti od 300 eura

- Tim hackathona za studente čije rješenje osvoji prvo mjesto (najviše bodova od strane Stručnog žirija), osvojit će nagradu u vrijednosti od 1100 eura

- Tim hackathona za studente čija rješenja osvoje drugo mjesto osvojit će nagradu u vrijednosti od 800 eura

- Tim hackathona za studente čija rješenja posvoje treće mjesto osvojit će nagradu u vrijednosti od 500 eura

Sudjelovanje je besplatno, a svoj tim možete prijaviti do 12.12.2023. godine, putem sljedećeg linka:

https://tinyurl.com/yttnps6c

Više informacija na: eufondovi@grad-zadar.hr

Pozivamo vas da prijavite svoj tim i sudjelujete na hackathonu My Smart City Zadar 2023!

Vezane fotografije

Peto izdanje My Smart City Hackathona Zadar 2023