Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj
Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj
Radionica „Održivo ulaganje u održivi urbani razvoj. Pripreme za budućnost u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj“ održana je 12. i 13.09.2019. u Osijeku

U ime Generalne uprave Komisije za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG Regio), radionicu su organizirali Urbana mreža za razvoj, u suradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Gradom Osijekom i  Sveučilištem u Osijeku. Ovo događanje okupilo je nacionalne i lokalne predstavnike vlasti iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske, kao i kreatore politika i stručnjake iz cijele EU. Jedan od hrvatskih predstavnika bio je i Grad Zadar kao središte Urbanog područja Zadar.

Radionicu su službeno otvorili Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Marko Pavić ministar regionalnog razvoja i fondova EU te Vittoria Alliata di Villafranca direktorica u DG Regio.

Tijekom dvodnevnih izlaganja predstavljena su pojedinačna postignuća sve tri države u održivom urbanom razvoju kroz korištenje dostupnih mehanizama u trenutnoj financijskoj perspektivi. Osim postignuća i trenutnog stanja raspravljalo se i o zajedničkim interesima, budućim trendovima, prilikama i izazovima s kojim se gradovi susreću, ali i o konkretnim rješenjima vezanim za održivi urbani razvoj. Održane su plenarne i panel sjednice, uključujući studije slučaja iz sve tri države članice i inozemstva.

Radionica je kreirala priliku za razmjenu ideja i primjera dobre prakse u vidu pripreme za sljedeću generaciju urbanih strategija u kohezijskoj politici 2021. – 2027.

 Prezentacije s održane radionice dostupne su na sljedećoj poveznici.

 

Vezane fotografije

Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj Održana radionica Europske komisije o održivom ulaganju u održivi urbani razvoj u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj