Senzitivne  profinjenosti  i  ljepote
Senzitivne profinjenosti i ljepote
Akt – kompozicije Paule Mandel i Dragana Jelavića

Akt, posebna inspiracija mnogih umjetnika i umjetnica, u nekim stvaralačkim trenutcima, zaintrigirao je Paulu Mandel i Dragana Jelavića. Oni će svoje radove, ovom prigodom, na zajedničkoj izložbi, prikazati publici u već renomiranom izložbenom prostoru, galeriji HDLU-a, Kapetanovoj kuli u Zadru.

Mandela i Jelavić, na svoj zaseban način, u desetak radova prezentiraju svoja viđenja, uglavnom ženskih tijela, koja svojom gestikom i naglašenim koloritom oslikavaju sve osebujnosti i privlačnosti likova. Dok Dragan Jelavić koristi već prepoznatljive apstrahirajuće koloritne površine kroz sigurne poteze, čiste i jasne boje i linije, u već mu prepoznatljivom spektru s naglašenim ljepotama tijela u blagom pokretu, Paula Mandel u malo zagasitijim, i za nijansu prigušenijim tonovima, ali istaknutim i naglašenim detaljima, koji se ističu u okviru formata, registrira viđeno u ekspresionističkom rasteru. 

Znakovito je i poučno ovakvo idejno i kolegijalno zbližavanje te suradnja u zajedničkim nastojanjima da se u ovakvim prigodama i projektima dade zajednički pečat kontekstu, koji po tematici, organizaciji i suradnji, prijateljski i umjetnički usmjeruje i oplemenjuje.

 

Akt – kompozicije 
Ponedjeljak, 6.5.2019.
Kapetanova kula, 20h
Paula Mandel, Dragan Jelavić
Organizator: HDLU Zadar