Radionica improviziranog glasa, glazbe i teksta
Radionica improviziranog glasa, glazbe i teksta
ARKTIK / Institut za budućnost

Po uzoru na već održane radionice u Brazilu i Kazahstanu, Vesna Mačković dolazi u Zadar sa svojom radionicom improviziranog glasa, glazbe i teksta te ju ovom prilikom, po prvi put, održava u Hrvatskoj.

Vesna Mačković dobitnica je Međunarodne nagrade za audio fikciju: International audio fiction award, u kategoriji studentskog žirija koledža, Sarah Lawrence, za radiofonijski rad „Krleža, stani u red“ (Krleža, stand in line!).

U trajanju od tri dana, u večernjim terminima 28. – 30.5., u Koncertnoj dvorani braće Bersa, istraživat će izražavanje zvukom i glasom, sa i bez tekstualnih predložaka.

 

O radionici:

Radionica je namijenjena entuzijastima rada sa zvukom i tekstom, te glumcima i glazbenicima, a iskustvo nije presudno.

Pristup: individualni i grupni

Kroz igre i vježbe disanja, glasa i improviziranog teksta, uvježbava se stvaranje individualnog, ali i grupnog sadržaja. U kombinaciji s mogućim glazbenim instrumentima nastaje višeslojan improviziran sadržaj spreman za kraću javnu izvedbu.

 

Termini trodnevne radionice 
Kneževa palača – Koncertna dvorana braće Bersa
Utorak, 28.5.2019., 18:00 – 19:30h
Srijeda, 29.5.2019., 18:00 – 19:30h
Četvrtak, 30.5.2019., 19:00 –20:30h
Više podataka na stranici: www.facebook.com/events/2453700507982954/

 

Prijave putem maila: info@arktik.eu.

Kotizacije su dio inicijative „Umjetnost dostupna svima“ prema kojoj, pri dolasku na radionicu preuzimaju se pristupnice s praznim poljem za cijenu. Pri odlasku samostalno možete odlučiti o cijeni te ju upisati, ovisno o vašem životnom standardu i zadovoljstvu primljenim sadržajem.

Plaćanjem kotizacije prema vašoj odluci podržavate buduće događaje.

 

Organizator: ARKTIK / Institut za budućnost