Otvorenja Koncertne sezone 2020/2021 s ansamblom Antiphonus - umjesto ruske zvijezde talijanska
Otvorenja Koncertne sezone 2020/2021 s ansamblom Antiphonus - umjesto ruske zvijezde talijanska
Rasprodan koncert Antiphonusa

Uslijed otkazivanja letova zbog koronakrize, na rasprodan koncert svečanog otvorenja Koncertne sezone 2020/2021 s ansamblom Antiphonus u Zadar ipak ne stiže Rus Dmitry Sinkovsky, ali će međunarodni karakter ovog najboljeg hrvatskog ansambla za ranu glazbu upotpuniti talijanska glazbena zvijezda koja svojim obrazovanjem i interesima spaja jazz i baroknu glazbu.

Giulio Quirici, lutnjist, gitarist i skladatelj s diplomom jazza i barokne glazbe s Kraljevskoga konzervatorija u Haagu, osvojio je prve nagrade na festivalima rane glazbe Händel Festspiele i Van Wassenaer, nastupao s orkestrima kao što su Amsterdam Concertgebouw i Rotterdamska filharmonija, ansamblima Les Musiciens do Louvre, Collegium Musicum Den Haag, Vox Luminis.

I ostali članovi ansambla redom su vrhunski glazbenici: orguljaš Pavao Mašić, dobitnik 7 Porina i nagrade Grand Prix Bach Bachovog natjecanja orguljaša u Lausannei, zatim sopranistice Anabela Barić i solistica zbora HRT-a Monika Cerovčec, altistice Martina Borse i Ana Vasič, tenori Ivan Bingula i Siniša Galović, Đana Kahriman na violini, Lea Sušanj Lujo na baroknom violončelu i, dakako, umjetnički voditelj Tomislav Fačini.

Koncert se održava u subotu, 24. listopada u crkvi sv. Krševana s početkom u 20 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Napomena: Upis pretplate za Koncertnu sezonu 2020/2021. traje još danas, 23. listopada, od 9 do 13 sati, u prostorijama Koncertnog ureda Zadar.