Koncert I Kajana Pačko i Danijel Detoni
Koncert I Kajana Pačko i Danijel Detoni

Istaknuti hrvatski glazbenici međunarodnog djelovanja, violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni, kao „zagrijani komorni glazbenici, oboje traže mogućnosti za komorno muziciranje kao osobit izraz muzikalnosti i osjećaja za zajedništvo u glazbi” (Zdenka Weber, Klasika.hr, 2015.), na koncertu u srijedu, 8. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati će izvesti sonate za violončelo i klavir Ludwiga van Beethovena i Edvarda Griega te Le Grand Tango Astora Piazzolle pridružujući se tako obilježavanju stote godišnjice rođenja argentinskog velikana novog tanga.

  • KAJANA PAČKO rođena je u Splitu, a već kao četrnaestogodišnjakinja upisuje studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja. Svoje školovanje potom nastavlja u Berlinu kod profesora Troelsa Svanea i Fransa Helmersona na Visokoj školi za glazbu Hanns Eisler te na salzburškom Mozarteumu u klasi prof. Clemensa Hagena. Od 2015. podučava na Sveučilištu za glazbu i kazalište Felix Mendelssohn Bartholdy u Leipzigu. Intenzivno surađuje sa skladateljima poput Tomislava Olivera i Frane Đurovića, koji skladaju djela za violončelo solo, praizvedena na rovinjskom BaRoMus festivalu. Od 2021. Kajana je članica klavirskog trija Clara Haskil te umjetnička ravnateljica međunarodnog festivala klasične glazbe ZAGREBplus.
  • DANIJEL DETONI glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiček u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Od 2009. Godine podučava klavir, a od 2015. klavir i komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija na poveznici: https://www.kuzd.hr/hr/events/2/561/

 

Vezane fotografije

Koncert I Kajana Pačko i Danijel Detoni