Kneževa unplugged
Kneževa unplugged
Kneževa unplugged: raspored događanja

Koncertni ured Zadar na tiskovnoj konferenciji održanoj 6. studenog predstavio je završetak projekta Kneževa unplugged. Konferencija je počela kratkim filmom i pitanjem: tko je bio Franz von Suppè? 

Njegovu ste glazbu sigurno već čuli, a da niste ni svjesni. Recimo - u poznatoj epizodi crtane serije Looney Tunes gdje se Zekoslav Mrkva okušao kao dirigent. Suppè je rođen u Splitu, a od petog mjeseca života do završetka gimnazije živio u Zadru nakon čega je odselio u Beč i ušao u povijest kao otac bečke operete. Natjecanjem kreativnih glazbenika Kneževa unplugged, Koncertni ured obilježava 200. obljetnicu njegova rođenja i afirmira mlade glazbenike i vizualne umjetnike. Žiri će dati posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppèa. Na koncertima će se prikazivati likovni radovi na temu Suppèa i Kneževe unplugged, koje su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Nagrađeni su Stipe Golem (treća nagrada, mentor: Josip Mišulić), Filipa Ivanda  (druga nagrada, mentor: Josip Mišulić) i Tea Fazinić (prva nagrada, mentorica: Maja Rep).

Predstavljeni su glazbenici koji će nastupiti na dvjema večerima, 14. i 15. studenog. Prvu večer nastupaju zadarski glazbenici: akustična inačica black metal benda Earthen Rust, kultni hip-hop duo iz Kampo Kaštela Shelter Team, kantautor TV GHOST, alter-pop trio Nimbus, country-rock grupa Seven and Counting, a iz Virovitice dolazi jazz-fusion kvartet Power of Cover. Drugu večer nastupaju dvojica zadarskih gitarista, Slaven Luštica te Joso Svorcina. Iz Karlovca dolazi akustični punk-rock trio Eot, a večer zatvara dvoje kantautora uz klavir: Mirna Škrgatić iz Rijeke te Robert James Hudulin iz Siska. Na kraju večeri dodijelit će se nagrade za prva tri osvojena mjesta.

U žiriju su dvoje iz Koncertnog ureda, i to ravnateljica Melita Ivković (ujedno i autorica projekta) kao i tonski majstor Saša Miočić, zatim frontman zadarskog punk benda Alergija Stipe Bujas, te osnivački član kultne splitske grupe TBF, Luka Barbić, koji će se po prvi put okušati i u ulozi voditelja.

https://www.youtube.com/watch?v=WOOBZFflTvM  

Vezane fotografije

Kneževa unplugged