Gradska glazba Zadar I Izdavanje spomen omotnice i poštanskog žiga
Gradska glazba Zadar I Izdavanje spomen omotnice i poštanskog žiga
Gradska glazba Zadar slavi 150 godina postojanja

Hrvatsko filatelističko društvo Zadar, u suradnji s Gradskom glazbom Zadar, izdalo je prigodnu omotnicu i prigodni poštanski žig koji će biti u uporabi za Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, 24. studenoga 2021. godine u pošti 23000 (na Relji). Žig će se otisnuti na mnoge poštanske pošiljke te će tako informacija o ovoj značajnoj obljetnici za naš grad poštom dospjeti u mnoge domove, tvrtke i ustanove diljem Hrvatske.

Spomen-omotnica je ukrašena znakom Gradske glazbe Zadar te poštanskom markom serije Hrvatski turizam koja prikazuje Morske orgulje, koju je prema fotografiji Stjepana Suraća dizajnirala zadarska dizajnerica Ljubica Marčetić-Marinović, preko koje je otisnut prigodni poštanski žig. Autor idejnog rješenja prigodne omotnice i prigodnog poštanskog žiga je Igor Černigoj.

Žig će nakon uporabe završiti u Poštanskom muzeju u Zagrebu gdje će se čuvati kao trajni poštanski dokument. Gradskoj glazbi Zadar namijenjeno je 100 komada prigodnih omotnica koje će koristiti kao poštansko-filatelistički suvenir te za slanje poslovne pošte.

Vezane fotografije

Gradska glazba Zadar I Izdavanje spomen omotnice i poštanskog žiga Gradska glazba Zadar I Izdavanje spomen omotnice i poštanskog žiga