Dvije izvedbe “Zločina i kazne” Drame plus
Dvije izvedbe “Zločina i kazne” Drame plus

U subotu, 20. veljače u HNK Zadar održat će se dvije izvedbe predstave Drame plus, Zločin i kazna, u 18 sati i u 20 sati. 

Generalni pokrovitelj projekta “Lektira na sceni” i dramske predstave “Zločin i kazna” je Grad Zadar (Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra). Ulaznice za izvedbu u 18 sati su u prodaji od 16. veljače na blagajni HNK Zadar po cijeni od 60,00 kuna, a predstava u 20 sati igrat će  samo za pretplatnike Mozaik pretplate.

DRAMA PLUS  Fjodor Mihajlovič Dostojevski ZLOČIN I KAZNA

režija/ Vinko Radovčić
dramaturgija / Antonela Tošić
kostimografija / Anita Goreta
scenografija/ Naonar i Vinko Radovčić
odabir glazbe / Vinko Radovčić
oblikovanje svjetla/ Frane Papić
oblikovanje tona/ Mate Petričević
maska/ Marija Pehar

igraju: Luka Knez / Marin Klišmanić / Lara Nekić / Dragan Veselić/ Sanda Pinter/ Domagoj Ikić / Veronika Mach / Vito Sikirić/ Elodie Paleka

Premijera: 5. rujna 2020. KLZ 

Nastala prema motivima scenske adaptacije Andrzeja Witolda Wajde, ZLOČIN I KAZNA, ova predstava postaje poligon za testiranje granica izdržljivosti psihe jednog čovjeka razapetog između dva identiteta - borca za društvenu pravdu i ubojice. Protagonisti predstave ulaze u filozofsku raspravu o pravdi pitajući se koliko ju je puta povijest čovječanstva opovrgnula i  koje posljedice na nas kao socijalna bića  ona ostavlja?

Vrijedi li ubiti jednu “pišljivu uš”? Kako će se to odraziti na ostatak hranidbenog lanca? Hoćemo li doživjeti toliko žuđenu društveno-političku promjenu nabolje ili će pak  vremenom rezultirati domino-efektom i uništiti svaku postojeću ?………Sve su to pitanja koja postavlja Rodion Romanovič Raskoljnikov, mladi, ambiciozni, inteligentni i izmučeni student prava kojem krajnje siromaštvo u kojem se zatekao sve više nalikuje na trajni socijalni hendikep, nego na jednu od teških, ali i prebrodivih životnih faza.

Odvaživši se na ubojstvo kako bi krenuo na čvrsti put dokazivanja svojih filozofskih teza,on polagano uviđa kako ipak ne kroči putem dokaza, već putem iskušenja.

Vezane fotografije

Dvije izvedbe “Zločina i kazne” Drame plus