Ciklus "Nove arhitektonske prakse" I OD LINIJE DO ZIDA
Ciklus "Nove arhitektonske prakse" I OD LINIJE DO ZIDA

Predavanje u organizaciji Društva arhitekata Zadra iz ciklusa Nove arhitektonske prakse pod nazivom OD LINIJE DO ZIDA održat će se u četvrtak, 25. studenog s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače. 

PREDAVANJE "OD LINIJE DO ZIDA" Ida Križaj Leko

Predavanje će biti pokušaj raskrinkavanja osobnog i povezivanja s arhitektonskom praksom kroz različite vremenske kontekste od 2001. godine do danas. Odgovornost arhitektonskog djelovanja u javnom prostoru sagledat ćemo kroz teme klimatskih promjena i katastrofa, odnosa artificijelnog i prirodnog te nacrtanog i ostvarenog.

 Voditelj ovog projekta je Krešimir Damjanović.

- Ida Križaj Leko rođena je 1983. u Zagrebu. Studirala je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje je i diplomirala 2008. Za vrijeme studija radila je u raznim arhitektonskim uredima te sudjelovala kroz različite autorske suradnje na arhitektonskim natječajima i radionicama. Godine 2009. seli se u Rijeku gdje stječe stručni staž u arhitektonskom uredu Randić -Turato, kasnije Turato. Od 2012. pokreće samostalnu djelatnost u Rijeci. Njezino je djelovanje fokusirano jednako na fikciju, kao i na stvarnost kroz zauzimanje različitih uloga, ne nužno samo arhitektonskih . Dio je projektnog tima sportske dvorane i trga u Krku koja je osvojila nagradu ''Viktor Kovačić'' za najuspješnije ostvarenje arhitektonskog stvaralaštva 2014.  U koautorstvu s Anom Boljar, osvojila je nagradu ''Bernardo Bernardi'' za projekt ''Rihub – rasadnik kreativnog g.rada'' za najuspješnije ostvarenje na području unutrašnjeg uređenja 2018. Od 2016. dio je tima koji za projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture osmislio i realizirao program programskog pravca „Slatko i slano“. Radi kao vanjska suradnica DeltaLaba – Centra za za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci. Dio je tima koji je predstavljao Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu - 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture 2021. godine.

- Prije samog početka predavanjar tvrtka ALUKÖNIGSTAHL će predstaviti novosti iz svog proizvodnog programa

Ciklus predavanja Nove arhitektonske prakse uvršten je u program stalnog stručnog usavršavanja HKA i boduje se s (4) četiri boda po predavanju.

Obzirom da je broj mjesta ograničen potrebno je prisustvo najaviti na mail zda@zda.hr (dovoljno je napisati ime i prezime).

 

 

Vezane fotografije

Ciklus "Nove arhitektonske prakse" I OD LINIJE DO ZIDA