Arheologija aviona iz 2. svjetskog rata I Predavanje
Arheologija aviona iz 2. svjetskog rata I Predavanje
Predavanje u organizaciji udruge Aeroklub Zadar u suradnji s ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja te Zajednicom tehničke kulture

Predavanje "Arheologija aviona iz 2. svjetskog rata" obrađuje dvije podvodne lokacije u neposrednoj blizini otoka Visa, na kojima se nalaze potonuli američki bombarderi B-24 i B-17 koji su  prosincu 1944. pali u Jadransko more.

Predavanje će se održati u utorak, 8. ožujka 2022. godine s početkom u 18.30 sati u Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

Slušatelji će imati priliku pobliže se upoznati sa samim zrakoplovima, njihovom ulogom u 2. svjetskom ratu te okolnostima pod kojima su izgubljeni. U sklopu predavanja će Paolo Iglić, kao sudionik misije međunarodnog istraživačkog tima, podijelit svoja iskustva sa istraživanja predmetnih zrakoplova - tim u kojem je sudjelovao je angažiran od strane posebne agencije američkog ministarstva obrane DPAA koja ima za cilj pronaći i identificirati posmrtne ostatke stradalih američkih vojnika i vratiti ih u domovinu.

Vezane fotografije

Arheologija aviona iz 2. svjetskog rata I Predavanje