AMORE CAPRICCIOSO I 61. Glazbene večeri u sv. Donatu
AMORE CAPRICCIOSO I 61. Glazbene večeri u sv. Donatu

PETAK, 30.07. | 21 H | CRKVA SV. KRŠEVANA

AMORE CAPRICCIOSO

50,00 kn

Nela Šarić, sopran
Zoran Velić, klavir

G. Salghetti-Drioli, J. Hatze, F. Lehár, G. Fauré, R. Strauss, J. Massenet, A. Tariche, E. de Curtis, F. von Suppé, A. Dvořák, L. Delibes, S. Rahmanjinov

Zadarska sopranistica Nela Šarić solo pjevanje diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić. Usavršavala se u klasama tenora Dennisa O'Neilla te sopranistice Nuccije Focile. Pobjednica je brojnih međunarodnih pjevačkih natjecanja, između ostalog, u Japanu, Italiji, Walesu i Austriji, a bila je i finalistica Međunarodnog natjecanja pjevača Hans Gabor Belvedere u Rusiji.

Splitski pijanist Zoran Velić diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija i gostujućeg profesora Karl-Heinza Kämmerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada. Nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, orkestrom HNK-a u Splitu, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zagrebačkim solistima. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku.