Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor
Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor
U Zadru je od 18. do 19. rujna 2019. godine održan drugi partnerski sastanak u okviru projekta Recolor

U sklopu provedbe projekta RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic), u organizaciji Grada Zadra, od 18. do 19. rujna 2019. godine održan je drugi partnerski sastanak. Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem tijeku, provedenim te nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen i prezentaciji pilot akcija koje će se provesti na području svakog pojedinog partnera. Na kraju sastanka dogovoreno je održavanje trećeg sastanka partnera u Cividale del Friuli (Italija) u razdoblju od 28. do 29. siječnja 2020. godine.

Projekt RECOLOR promovira turistički potencijal urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji često nisu u potpunosti iskorišteni i koji nisu još uključeni u tradicionalnim turističkim krugovima, a provodi se u partnerstvu koji čine talijanska regija Emilia-Romagna, dva hrvatska grada (Zadar i Labin), dva talijanska grada (Campobasso i Cividale del Friuli), dvije obrazovne institucije (Veleučilište u Šibeniku i Sveučilište u Bologni) te privatni konzorcij (Montefeltro Sviluppo Consortium). Grad Zadar sudjeluje kao partner na projektu RECOLOR u okviru Programa Interreg Italija-Hrvatska, ukupne vrijednosti 2.093.392,00 EUR, od čega Gradu Zadru pripada 258.950,00 EUR, a 85% je sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje ukupno 30 mjeseci, odnosno od 1.1.2019. do 30.6.2021. godine.

Drugog dana službene posjete Zadru, projektni partneri imali su prilike posjetiti i područje pilot akcije koje će provesti Grad Zadar - zadarsku sfingu u gradskoj četvrti Brodarica. O samoj sfingi, ali i povijesti grada Zadra partnere je informirala Ana Bašić Alerić iz Udruge turističkih vodiča Donat specijalizirana za engleski i talijanski jezik. 

Vezane fotografije

Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor Grad Zadar ugostio partnere u sklopu projekta Recolor