Započinje otklanjanje nedostataka u sklopu radova rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana
Započinje otklanjanje nedostataka u sklopu radova rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana
Od utorka, 04. 10. 2022. g. izvodit će se radovi na uklanjanju nedostataka nastali prilikom rekonstrukcije prometnice

Nedostaci su utvrđeni nedugo nakon završetka radova rekonstrukcije u lipnju, no zbog turističke sezone dogovoreno je da će se izvoditi na jesen kako bi se izbjegle dodatne gužve u sezoni.  

Radovi će obuhvatiti sanaciju prometnice u dijelu između Kaljske ulice i Ulice Put Stanova, zbog čega će se zatvoriti jedan sjeverni prometni trak, od dva prometna traka koja idu u smjeru zapada, zbog čega će na snazi biti privremena regulacija prometa. Planirano trajanje sanacije prometnice je predviđeno do dva tjedna.

Radovi rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana su se izvodili u sklopu EU projekta „Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru – ITS“.

Kroz rekonstrukciju Ulice dr. F. Tuđmana, grad Zadar je dobio novu četvorotračnu prometnicu u dužini od 890  metara, s obostranim nogostupima i biciklističkim stazama te mogućnosti implementacije inteligentnog prometnog sustava koji nudi prioritet vozilima javnog gradskog prijevoza. Takav cjeloviti obuhvat rekonstrukcije omogućuje optimizaciju prometnih tokova, učinkovitije upravljanje prometom te bolju informiranost vozača.

Uspostava Inteligentnog prometnog sustava u gradu Zadru, nakon rekonstrukcije Ulice. dr. Franje Tuđmana, nastavit će se sljedećom komponentom projekta koja obuhvaća zamjenu, odnosno ažuriranje semaforiziranih raskrižja s uspostavljenim centralnim sustavom za upravljanje ITS-om, iz kojeg će se kontrolirati promet i dobivati informacije u realnom vremenu, uz predviđenu ugradnju info displeja i video detektorskog sustava.