“Zadarsko LITo” kombinira učenje i druženje - pridružite nam se na seriji inspirativnih predavanja iz područja IT-a, poduzetništva i marketinga
“Zadarsko LITo” kombinira učenje i druženje - pridružite nam se na seriji inspirativnih predavanja iz područja IT-a, poduzetništva i marketinga
Već ovaj petak čeka nas gostovanje predsjednika vodeće splitske IT zajednice.

Informacijske tehnologije postaju sve bitnije u svakodnevnim životima građana diljem svijeta, pa tako i kod nas - u Hrvatskoj, a i u Zadru. I dok je Zadar tradicionalno bio središte tvrtki i pojedinaca u tradicionalnim djelatnostima poput turizma, ugostiteljstva i građevine, sve više je kvalitetnih primjera projekata, proizvoda i usluga iz IT sektora.

Zadarske tvrtke i pojedinci bave se razvojem različitih online softvera, mobilnih aplikacija, web stranica i ostalim povezanim poslovnim i razvojnim aktivnostima, sve su bolji u tome, i sve ih je više. Paralelno, na razini grada pokrenulo se nekoliko inicijativa javnih ustanova koje zajednički nastoje osmisliti načine kojima će čim kvalitetnije podržati lokalnu IT i u širem smislu poslovnu zajednicu.  
 
Potencijal pa i potrebe za umrežavanjem i suradnjom kroz zajedničke interese postoje i uvijek i svugdje, a takav način povezivanja potreban je i u Zadru. Međusobna podrška, dijeljenje znanja pa čak i potraga za komplementarnošču proizvoda i usluga može se obaviti i na način da ostaje u lokalnoj zajednici. Da se vrijednost generira lokalno, interno, bliže izvoru i bliže srcu.

Ovo ljeto očekuje nas serija Code On Meetupa - događaja koji će kroz predavanja i druženje povezati zadarske IT kadrove, poduzetnike, programere, dizajnere, marketingaše i ostale željne novih znanja i prilika.

Od 2.7. do 3.9. 2021. očekuje nas ukupno 10 takvih događaja okupljenih pod nazivom Zadarsko LITo, i time odličan dodatak redovnoj ljetnoj ponudi događanja u gradu. Pričat ćemo o globalno uspješnim zadarskim tvrtkama, Zadranima koji rade u velikim IT tvrtkama, ženama u IT-u i poduzetništvu, osnivanju vlastitih tvrtki i još puno zanimljivih tema. Sve to bit će začinjeno kvalitetnim druženjima uz snackove i piće kroz koje se mogu roditi i nekakava nova partnerstva i prilike za razvoj.

Već ovaj petak, 2. 7. 2021. u 20:00 u zadarski CodeHub na Novom kampusu Sveučilišta dolazi Toni Trivković, osnivač i predsjednik splitske IT zajednice - Split Tech City (prijave su obavezne a broj mjesta limitiran pa se požurite prijaviti na:

Prijavi se

Nakon toga očekuju nas izuzetno zanimljiva predavanja kao što su:

     Zadarske IT uspješnice: Mali grad ali velike brojke - priča o globalno uspješnoj zadarskoj IT tvrtki Cognism koja zapošljava više od 200 osoba koje rade u Hrvatskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, JAR-u i SAD-u te s dosad ukupno preko 40 milijuna dolara prikupljenih investicija, a ispričana od strane suosnivača i direktora Stjepana Buljata. (9.7.2021.)

     From idea to startup reality: Lessons learned when starting a business - vrhunsko predavanje Georga Bausera, nekoć direktora u Airbnbu koji je bio zadužen za međunarodnu ekspanziju ove travel-tech tvrtke, kao i unaprijeđenje poslovnih operacija, a danas vlasnika tvrtke Expansion Partner. (16.7.2021.)

     Žene u IT-u: kako je raditi i probijati se u dominantno muškoj branši? - izlaganje Danielle Ralić, suosnivačice i direktorice tvrtke Ancora.ai te osnivačice tvrtke Intrepid Analytics koje se bave primjenom tehnologije, analitike i umjetne inteligencije u poboljšanju zdravstvene skrbi, naprimjer na polju pouzdanijeg i bržeg regrutiranja pacijenata za klinička ispitivanja. (23.7.2021.)

     Zadrani u globalno uspješnim IT tvrtkama - prezentacija Paola Rakocije, koji u ulozi Data Analysta u Photomathu, poboljšava rad i marketing te globalno popularne aplikacije za rješavanje matematičkih problema koja transformers načine učenja iste. Nedavno su dobili investiciju od 23 milijuna dolara a aplikacija je preuzeta više od 220 milijuna puta. (30.7.2021.)

Poslije ove serije predavanja slijedi serija tzv. Fuckup večeri gdje ćemo čuti priče Zadrana i Hrvata koji su kroz životne i poslovne projekte koji nisu uspjeli do kraja zaživjeti uspjeli naučiti više o sebi i poslu te odlične lekcije koje su kasnije primjenjivali u životu.

Radujemo se druženju i Zadarskom LITu - vidimo se ovaj petak 2.7. u 20:00 u CodeHubu (prizemlje Studentskog doma na Novom kampusu / Ul. dr. Franje Tuđmana 24d, 23000 Zadar).

O projektu:  

Grad Zadar i Sveučilište u Zadru, u ulozi partnera, sudjeluju u provedbi projekta pod nazivom "2CODE“, koji je sufinanciran u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 929.745,82 EUR, od čega budžet Grada Zadra iznosi 113.500,00 EUR. Projekt se sufinancira sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz stopu sufinanciranja 85% . Više informacija dostupno je ovdje