Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU  mehanizma
Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU mehanizma

U utorak, 10. listopada 2018. godine u prostorijama IMPACT centra u Zadru održana je radionica na kojoj su predstavljene mogućnosti financiranja u sklopu specifičnih ciljeva Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali koji se provode u okviru mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam). Cilj radionice je bio upoznavanje s pojmom integriranog pristupa, ali i pružanje savjeta svim potencijalnim prijaviteljima na pozive OPULJP-a radi osiguravanja kompatibilnosti sa zahtjevima ITU mehanizma.

Radionicu su vodili stručnjaci iz tvrtke WYG savjetovanje d.o.o., uz predstavnice Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji su sudionike detaljnije upoznali sa specifičnostima ciljeva iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u dijelu u kojem se oni financiraju kroz ITU mehanizam i to predstavljanjem osnovnih pojmova, vrsta raspisa poziva, prihvatljivih aktivnosti i prijavitelja, ciljanih skupina, obveznih indikatora kao i prihvatljivih troškova.

Fokus radionice bio je koncept same integracije projekata iz ESF-a s investicijama financiranim iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Kohezijskog fonda (KF) te prezentacija primjera dobre prakse integracije EFRR/KF i ESF-a. U praktičnom dijelu radionice diskutiralo se o novim idejama za projekte u sklopu planiranih poziva iz ITU mehanizma za urbano područje Zadar.

Vezane fotografije

Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU  mehanizma Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU  mehanizma Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU  mehanizma Održana radionica o mogućnostima financiranja ESF projekata iz ITU  mehanizma