"ZaPis i gosti" I Marina Gudelj
"ZaPis i gosti" I Marina Gudelj
Sezonu "ZaPis i gosti" začinit će ove jeseni Marina Gudelj!

Gostovanje književnice Marine Gudelj je dio ciklusa gostovanja koje se odražava u sklopu Zapisovog književnog programa 2021. Ovaj se program osim ciklusa koji Zadranima predstavlja književnike iz drugih hrvatskih gradova sastoji i od promocije zadarske književne scene u drugim gradovima te od nagradnog književnog natječaja 'Potraga za piscem proze'. Program provodi udruga Zadarski pisci - ZaPis, a sufinancira Grad Zadar.

Susret će se održati u atriju Gradske knjižnice Zadar u petak, 1. listopada s početkom u 18 sati.

Marina Gudelj (Split, 1988.) završila je Hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru, profesorica je hrvatskog jezika. Prvi književni rad, kratka priča Semafor, šahta, apoteka, birtija objavljena je u Zarezu 2015. godine. Iste je godine osvojila prvu književnu nagradu na portalu KSET-a za priču Kamo idu irske mačke. 2017. godine osvaja prvo mjesto na natječaju Kritične mase za priču Lee. S istom pričom iduće godine sudjeluje na LitLink festivalu u Zagrebu. 2018. godine osvaja treće mjesto s pričom Dulcinea na konjaku na 17.-om izdanju Festivala europske kratke priče. Dobitnica je nagrade “Prozak” za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2018.

Zbirka „Fantomska bol“ Marine Gudelj donosi 15 kraćih priča, koje naslov dosta dobro uokviruje. Autorica je stvorila autentičan, dijalektom prošaran, svijet lociran na potezu seoskog dalmatinskog zaleđa, mediteranskog grada i pokojeg otoka. Njezini likovi, koji su većinom ženski, različitih generacija, često obiteljski povezani, vrzmaju se po svakodnevici.

Vezane fotografije

"ZaPis i gosti" I Marina Gudelj