Zadar čita 2022. I GKZD
Zadar čita 2022. I GKZD
Ovogodišnja tema manifestacije "Zadar čita" u organizaciji Gradske knjižnice Zadar je - Mreža -

Kulturna manifestacija „Zadar čita“ koju, s naglaskom na važnost poticanja čitanja, organizira Gradska knjižnica Zadar i ove godine privukla je veliki broj prijavitelja. Tako će, od 21. do 26. ožujka 2022. godine, 60 prijavljenih sudionika, na različitim lokacijama diljem Zadra i Zadarske županije, održati više od 140 programa.

U program su se uključili brojni vrtići, osnovne škole, srednje škole, nekoliko odjela sa Sveučilišta u Zadru, Narodni muzej Zadar, Arheološki muzej Zadar, Austrijska knjižnica Dr. AloisMock, Znanstvena knjižnica Zadar, županijske narodne knjižnice, domovi za odrasle osobe i zadarske udruge iz područja kulture… Upravo kako tema manifestacije kaže, mreža ustanova, institucija, udruga i pojedinaca svojim raznolikim programima ostvarit će cilj ovog projekta, a to je poticanje i promocija čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.

Pored spomenutih programa, Gradska knjižnica Zadar organizira i vlastiti program kroz cijeli tjedan. Tako će se na svim lokacijama Knjižnice održati ukupno više od 30 programa za djecu, mlade i odrasle. Sve će se odvijati uživo, u prostoru Knjižnice, a središnji programi prenosit će se i putem YouTube kanala GKZD.

Od središnjih programa izdvajamo:

  • Ponedjeljak, 21. ožujka u 19 h, predstavljanje knjige „Kartografija ljubavi“, sudjeluju autorica Helena Sablić Tomić i urednica knjige Nives Tomašević
  • Utorak, 22. ožujka u 14h i u 16h, predstavljanje slikovnice „Poljubac“ i radionica za djecu, sudjeluju autorica Dubravka Pađen Farkaš i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko
  • Srijeda, 23. ožujka u 19 sati, Ivica Prtenjača, razgovor o knjigama i čitanju, susret moderira Ante Kolanović
  • Četvrtak, 24. ožujka u 19 sati, Nora Verde, razgovor o knjigama i čitanju, susret moderira MajaMilin
  • -26. ožujka – „Čudesno putovanje“, izložba ilustratora Dražena Jerabeka.

Ukupan program manifestacije dostupan je na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Zadar.

Vezane fotografije

Zadar čita 2022. I GKZD Zadar čita 2022. I GKZD