STREAM Zadar 2022.
STREAM Zadar 2022.
Profesionalne radionice iz područja suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla.

STREAM Zadar slavi jedanaesto izdanje te se održava od 11. do 23. kolovoza u prostoru Zadarskog plesnog ansambla.

STREAM Zadar edukativna je platforma koja je osmišljena kao niz profesionalnih radionica iz područja suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, s primarnim fokusom na produbljivanju plesne prakse kroz studiozan rad i svjesno bavljenje tijelom. Cilj radionica je upoznavanje polaznika s alatima i tehnikama kroz specifične istraživačke procese, u svrhu nadogradnje vlastitih plesnih, koreografskih i izvedbenih vještina.

Program STREAM Zadar edukativne platforme za 2022. godinu sadrži 3 intenzivne radionice pod vodstvom iskusnih pedagoga, a održava se od 11. do 23. kolovoza u prostoru Zadarskog plesnog ansambla.

PROGRAM RADIONICA - STREAM ZADAR 2022.

11. - 15. 8. Klein tehnikaTM / Hanna Hegenscheidt

Tijekom radionice naglasak će biti na kretanju iz najdubljeg strukturnog i energetskog tkiva, odnosno kosti. Klein tehnika™ je edukacija pokreta koja može biti temelj za mnoge stilove kretanja, od improvizacije do sporta, ali i za opće zdravlje tijela u svakodnevnim pokretima. Hanna Hegenscheidt živi u Berlinu od 2005., gdje radi kao koreograf, predavač i izvođač. Certificirani je analitičar pokreta (CMA) prema Labanovoj analizi pokreta i certificirani predavač Klein tehnike™. 

16. - 19. 8. Balet za plesače suvremenog plesa / Libby Farr

Sat baleta polaznicima omogućuje osvještavanje tijela putem raspoznavanja koštano-mišićnih struktura kroz vježbanje i ponavljanje baletnog vokabulara. Sat je podijeljen u dva dijela: prvi dio tzv. barre niz je baletnih vježbi izvođenih uz štap i drugi dio koji se sastoji od baletnih kombinacija izvođenih na centru dvorane. Libby Farr započinje školovanje u Teksasu, a zatim ga nastavlja na Ballet West-u u Coloradu i Školi američkog baleta u New Yorku. Bila je članica i izvođačica nekoliko kompanija

20. - 23. 8. Call and Response / Maša Kagao Knez

Koristeći stavove zapadnoafričke plesne tradicije, principe suvremenog plesa i funkcionalnu praksu, radionica ohrabruje plesače na nadogradnju vlastitog plesnog izričaja i produbljivanje senzibiliteta u vlastitoj plesnoj interpretaciji. Maša Kagao Knez radi kao plesačica, koreografkinja i kazališna praktičarka.

Prijave za radionice vrše se putem e-mail adrese: stream.zadar@gmail.com.

Vezane fotografije

STREAM Zadar 2022. STREAM Zadar 2022. STREAM Zadar 2022. STREAM Zadar 2022. STREAM Zadar 2022.