Promocija povijesno - futurističkog romana „Legionari“
Promocija povijesno - futurističkog romana „Legionari“
Promocija romana splitskog autora Nikole Aleksića o dubokom socijalnom i ratnom sukobu unutar hrvatskog društva

Splićanin Nikola Aleksić predstavit će svoj povijesno-futuristički roman „Legionari“ u Gradskoj knjižnici Zadar u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine s početkom u 18 sati.

Nikola Aleksić rođen je u Splitu 1978. godine. Završio je jezičnu gimnaziju i Pravni fakultet u Splitu. Uz redoviti posao međunarodne suradnje, radi više od 20 godina kao stručni turistički vodič. Kao strastveni i vrsni ljubitelj povijesti već 10-ak godina predaje u Visokoj školi Aspira na tečaju za vodiče. Također, aktivno se autorski bavi glazbom u hard rock/metal bendu s kojim ima izdane pjesme i albume. Uz to ljubitelj je kvalitetnih videoigara s vojnom i povijesnom tematikom. Sve svoje ljubavi spojio je u priču svoga nevjerojatnog romana.

U ovom SF romanu Hrvatska je posrnula globalna velesila koja na svim stranama vodi žestoke bitke. Prikazuje se crno–bijeli moralni svijet u kojemu se dobro bori protiv navale zla. Autorove riječi kotrljaju se pitko, razigrano dočaravaju teksturu života dalekog svijeta budućnost. Rečenice dojmljivo čitatelja transportiraju u nemilosrdnu atmosferu znanstveno–fantastičkih ratova, borbenih okršaja, ali i poput kakve drame otvaraju se svjetovi osobnih, intimnih momenata likova ovog djela.

Vezane fotografije

Promocija povijesno - futurističkog romana „Legionari“