Premijera predstave Interstellar - 3D plesni teatar
Premijera predstave Interstellar - 3D plesni teatar

Predstava Interstellar nastaje po uzoru na istoimeni film redatelja Christophera Nolana iz 2014. godine, a premijera će se održati u četvrtak, 17. prosinca 2020. u 20h na daskama Kazališta lutaka u Zadru. 

Predstava prikazuje malu skupinu ljudi (polaznici Škole prirodnog pokreta Marije Šćekić iz Šibenika i Zadra) koja je svjesno odselila u crvotočinu kako bi pronašla izgubljeni dio sebe i vratila se kući. Kreativni proces i rad na predstavi dio je tečaja "Koreografija i osnove produkcije" koji se održava u sklopu redovnog programa Histeria Nova Škole prirodnog pokreta u Zadru. Predstava je nastala u skoro pa nevjerojatnim uvjetima rada: rekonstruirana putem online platformi, montirana i dizajnirana bez ljudskog kontakta, pravih plesnih proba i odgovarajućih financija, odgađana već dva puta, u tijeku rada ostala bez više od polovice ekipe plesačica - a sve gore navedeno zbog fenomena poznatog pod nazivom COVID 19.

Predstava Interstellar odvija se u sklopu projekta BIENNALE NOVOG POKRETA čije je službeno otvorenje predviđeno za rujan 2021.godine. 

Vezane fotografije

Premijera predstave Interstellar - 3D plesni teatar

Vezani dokumenti

Dokument Histeria Nova.pdf