Predstavljanje monografije „Popili intrade i opet su žedni“
Predstavljanje monografije „Popili intrade i opet su žedni“
Događanje je ODGOĐENO

Predstavljanje monografije o klapi Intrade „Popili intrade i opet su žedni“ održat će se u utorak, 23. studenog s početkom u 12 sati u Kneževoj palači.

Autorica monografije je Davorka Mezić, urednik je Abdulah Seferović, a svojim su je stručnim recenzijama obogatili Igor Brešan i doc. dr. sc. Ante Jurić. Knjiga sadrži  170 stranica koje su ukrašene mnogobrojnim fotografijama koje obuhvaćaju tridesetpetogodišnju karijeru klape koje predočavaju baštinu Intrada.

Klapa Intrade djeluje od 1985. godine, a zadnjih 15-tak godina zasigurno su naša najpopularnija klapa koja radi jedinstvene koncertne spektakle po sportskim dvoranama i stadionima i koja kontinuirano radi turneje u Europi. U prvim godinama svojeg djelovanja redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, gdje su nekoliko puta osvojili nagrade. Klapa Intrade na početku karijere bila je prepoznatljiva po komornom tonu kojeg njeguju, pomno izrađenoj interpretaciji te dinamičkom nijansiranju glazbenog tkiva čime pokušavaju postići idealnu fuziju. Posljednjih  godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, redovno dobivaju priznanja i nagrade.

 

Vezane fotografije

Predstavljanje monografije „Popili intrade i opet su žedni“