CRUA 2019. Zadar
CRUA 2019. Zadar
MCPA Zadar organizira međunarodnu konferenciju ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’ – CRUA 2019.

Dvodnevna konferencija održat će se od 24. do 26. listopada u prostoru bivše crkve Sv. Nikole, te na zadarskom Sveučilištu.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima podvodne arheološke baštine i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva, kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju, te razmjeni znanja i iskustva.
Osnovni cilj je približiti građanstvu važnost zaštite i očuvanja podvodne kulturne baštine.
Stručna predavanja održat će hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih sveučilišta i instituta, a odabrani su predavači iz 14 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Grčka, Kanada, SAD, Kolumbija, Južna Koreja, Kina, Hrvatska).

Međunarodna konferencija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture, te Zadarske županije.
Sve dodatne informacije mogu se pronaći na poveznici: http://crua2019.icua.hr/