Izbor za najbolju fotografiju na temu održive urbane mobilnosti!
Izbor za najbolju fotografiju na temu održive urbane mobilnosti!
Grad Zadar poziva sve zainteresirane građanke i građane da sudjeluju u izboru za najbolju fotografiju na temu održive urbane mobilnosti!

Izbor je organiziran povodom obilježavanja manifestacije Europski tjedan mobilnosti 2018 te sufinanciran sredstvima Europske unije. 

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Europske unije s ciljem da se potaknu javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima. Isti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranje konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi.

Europski tjedan mobilnosti ove će se godine obilježiti pod temom Kombiniraj i kreni (eng. Mix and Move) čime se želi ukazati na multimodalnost – korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište.

I ove godine Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, uključit će se u obilježavanje navedene manifestacije. U sklopu iste, javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima u organizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije, a usmjerenih prema poticanju mjera održive urbane mobilnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da fotografiraju događaje, aktivnosti, kretanje, prometna rješenja, naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz i slične situacije s naglaskom na održivu mobilnost! 

Na ovaj način se potiče građane na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja. Malim promjenama, kao što je odlazak na posao hodanjem, biciklom ili javnim prijevozom, odabiremo zdraviji način života, čuvamo okoliš i doprinosimo održivom urbanom razvoju! 

Odabir fotografija 

Vaše fotografije možete poslati na e-mail adresu: najfotka@grad-zadar.hr najkasnije do 18. rujna 2018. godine do 12.00 sati. Nakon isteka roka za dostavu fotografija, stručno povjerenstvo odabire tri (3) najbolje fotografije koje udovoljavaju uvjetima ovog poziva, u skladu s pravilima struke. 

Sretno svima!

 

Više informacija uz detaljan program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Zadru donosimo uskoro!

Pravila i uvjeti sudjelovanja u izboru za najbolju fotografiju definirani su ovim Pozivom.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

 

Pogledajte VIDEO za Europski tjedan mobilnosti 2018.