Zadar Jazz & Blues | Mr. Defunkt Joseph Bowie & The Bastardz
Zadar Jazz & Blues | Mr. Defunkt Joseph Bowie & The Bastardz

Jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie utemeljitelj je kultnog banda Defunkt. Već desetak godina surađuje s jakim domaćim jazz & funk snagama, grupom The Bastardz.

Joseph Joe Bowie utemeljitelj je jazz funk grupe Defunkt. Potječe iz čuvene glazbene dinastije Bowie (Lester Bowie jedan je od najboljih trubača, utemeljitelj Art Ensamble of Chicago, Bryron Bowie saksofonist i aranžer) i mnogi ga smatraju jednim od najboljih trombonista svijeta. Defunkt je surađivao s velikanima funk scene kao što su Dave Doran, Sigi Finkel, Wolf Wolf, Jean - Paul Bourelly i drugi. Njegov energičan nastup i vještina kojom spaja  funk i jazz zasjenjuje i mnoge mlađe kolege, a stil vrlo dobro spaja s kvalitetnom pop funk i jazz glazbom kakvu već godinama proizvode i njeguju Bastardzi. U njihovim pitkim glazbenim kombinacijama imaju prilike uživati kako oni koji vole vrsne instrumentaliste i virtuozne izvedbe pjevača tako i oni koji se uz glazbu žele jednostavno opustiti i zaplesati.

The Bastardz je jedan od najboljih hrvatskih funk bendova koji je u trideset godina karijere osvojio tri nagrade Porin, izdao šest albuma te ostvario značajan uspjeh na top listama širom regije s desetak hitova. Imaju česte nastupe na raznim jazz festivalima i koncertima u zemlji i inozemstvu.

Koncert MR. DEFUNKT JOSEPH BOWIE & THE BASTARDZ će se održati u Muzeju antičkog stakla u četvrtak, 29. srpnja 2021. godine s početkom u 21:30 sati.

Vezane fotografije

Zadar Jazz & Blues | Mr. Defunkt Joseph Bowie & The Bastardz