Svečano otvorenje glazbeno-scenskog studija Arija
Svečano otvorenje glazbeno-scenskog studija Arija
Novi glazbeno-scenski studio u Kneževoj palači

Eminentna zadarska sopranistica Nela Šarić u suradnji s Koncertnim uredom Zadar otvara glazbeno-scenski studio Arija koji počinje s radom 5. rujna, kada će se održati svečano otvorenje u Atriju Kneževe palače s početkom u 20 sati.

Tijekom godine će predivnim prostorom Kneževe palače odzvanjati glasovi talentiranih Zadrana svih dobnih skupina, a uz stručno vodstvo Nele Šarić i priznatoga zadarskoga glazbenika Tomislava Košte kojem će biti povjerena korepeticija pratit ćemo njihov napredak i biti ponosni na novi kulturni sadržaj u našem gradu koji će se prezentirati javnim nastupima. Uz pjevački dio, studio će polaznicima omogućiti izobrazbu na području scenskog pokreta, a u planu su i radionice s međunarodnim stručnjacima.

Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić te na Velškoj međunarodnoj akademiji za glas, gdje se usavršavala kod renomiranog verdijanskog tenora Dennisa O’Neilla i talijanske sopranistice Nuccie Focile. Godine 2017. osvaja prvu nagradu žirija te nagradu Tokyo Metropolitan Opera Foundation na natjecanju Riccardo Zandonai u Italiji, zatim odnosi apsolutnu pobjedu na Stuart Burrows Voice Awards u Walesu, a godinu prije osvaja drugu nagradu žirija na natjecanju Otto Edelmann u Beču. Uz to je bila finalistica prestižnog natjecanja Belvedere u Moskvi, te natjecanja Zinka Milanov u Rijeci.

Među njenim uspjesima ističu se uloga Contesse Almavive u operi “Figarov pir” na New Generation Festivalu u Firenzi, cover za ulogu Violette u Verdijevoj “La Traviati” za Velšku nacionalnu operu, uloge Musette u Puccinijevoj operi “La Boheme” u Sendaiju te Gilde u Verdijevom “Rigolettu” u Nagoyi u Japanu, izvedba Faureova Requiema s New York’s West Village Choraleom, te praizvedba uloge Anđe u Strmićevoj operi “La Madre Slava” uz Simfonijski orkestar i zbor HRT-a.

Surađivala je s brojnim velikanima glazbene industrije. Nagrađena je Grbom Grada Zadra kao Laureatkinja za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture. Od 2010. godine aktivna je u pedagoškom radu.

Vezane fotografije

Svečano otvorenje glazbeno-scenskog studija Arija Svečano otvorenje glazbeno-scenskog studija Arija