Svečani godišnji koncert HPGD Zoranić
Svečani godišnji koncert HPGD Zoranić
"Zoranić" svečanim koncertom čestita Dan grada Zadra!

Središnju proslavu Dana grada Zadra uveličat će članovi Hrvatskog pjevačko glazbenog društva "Zoranić" koji će, predvođeni dirigentom Tomislavom Koštom, u četvrtak, 24. studenog u 19.30 sati u crkvi sv. Krševana održati svečani godišnji koncert.

"Zoranićevci" će se u ovoj prekrasnoj zadarskoj crkvi predstaviti odabranim programom iz svog repertoara, ali i nekim novim skladbama koje su zapravo uvertira u 2023. godinu, kad slave veliku obljetnicu - 115 godina postojanja.

Ovom prigodom imaju i goste, a riječ je o Mješovitom pjevačkom zboru Glazbene škole Blagoja Berse kojeg vodi Nada Smoljan. Klavirska pratnja je Ivan Štorić.

Koncert je organiziran u suradnji s Koncertnim uredom Zadar, a uz podršku Grada Zadra. Ulaz je slobodan.

Društvo već 114 godina njeguje posvećenost amaterizmu i ljubavi njegovih članova prema umjetnosti, glazbi i pjevanju. Tijekom svoje iznimno bogate povijesti Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, a već u prvoj godini postojanja pokrenuo je i svoju pjevačku i glazbenu školu, prvu u Dalmaciji. Tradicionalno njeguje hrvatsku kulturnu baštinu te prihvaća izazove suvremenog glazbenog izričaja nastojeći dostići vrhunske domete amaterskog stvaralaštva. 

Vezane fotografije

Svečani godišnji koncert HPGD Zoranić