„Illyricvm“ I Projekcija filma i predavanje
„Illyricvm“ I Projekcija filma i predavanje
Arheološki muzej Zadar, povodom obilježavanja Dana grada Zadra, priređuje program namijenjen ljubiteljima povijesnih filmova i arheologije!

Arheološki muzej Zadar ove je godine, povodom obilježavanja Dana grada Zadra, priredio program namijenjen ljubiteljima igranih povijesnih filmova i arheologije.

Program započinje projekcijom filma „Illyricvm“ u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. s početkom u 10.30 sati u CineStaru Zadar (dvorana br. 1). Radnja filma se odvija u 37. godini prije naše ere, u vrijeme rimskog osvajanja istočne jadranske obale i zaleđa. Cijeli film snimljen je na ilirskom, koji je za potrebe snimanja filma rekonstruiran te na latinskom jeziku. 

Ovom prigodom će Arheološki muzej Zadar ugostiti redatelja filma Simona Bogojevića Naratha i dr. sc. Ivana Drnića iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, koji će na predavanju „Illyricvm – kinematografija i arheologija“ svaki iz svoje perspektive govoriti o radu na filmu. Predavanje će se održati u Arheološkom muzeju Zadar isti dan s početkom u 13 sati. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prethodna najava na e-mail: mbrkic@amzd.hr

Na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, u četvrtak, 24. studenoga, bit će slobodan ulaz u Arheološki muzej Zadar od 9 do 19 sati. Uz stalni postav posjetitelji će moći razgledati i privremene izložbe „Kud plovi ovaj brod?“ i „190. godina Arheološkoga muzeja Zadar“.

Vezane fotografije

„Illyricvm“ I Projekcija filma i predavanje