ODLUKOM GRADSKOG VIJEĆA

 

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospođi MILENI  DUNDOV za naročite uspjehe i najviše zasluge u području kulture i umjetnosti te za promociju književne riječi i hrvatske literalne baštine, u znak zahvalnosti za osobit doprinos gradu Zadru.

 

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno stožernom generalu Hrvatske vojske gospodinu JANKU BOBETKU za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske, grada Zadra i cjelokupnog zadarskog zaleđa te kao znak zahvalnosti za osobit doprinos u oslobađanju okupiranih dijelova Republike Hrvatske, Grada Zadra i zadarskog zaleđa.

 

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi prim. dr. sc. SANDRI BAŠIĆ KINDA za djela humanosti te zapažene rezultate i postignute uspjehe u području zdravstva i medicine.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu SAŠI MARTINOVIĆU za zapažene i ostvarene uspjehe u području športa.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi MAXIMILJANI BARANČIĆ za zapažene uspjehe i rezultate u području kulture i obrazovanja.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu prof. dr. sc. NENADU ŠESTANU za  zapažene uspjehe i  rezultate u području medicinskih znanosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi JASMINKI BAŠIĆ za zapažene rezultate i uspjehe u području odgoja i obrazovanja, doprinose u poticanju kulture, umjetnosti i društvenih djelatnosti  te za  djela humanosti.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UČENIČKOJ ZADRUZI MARAŠKA za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području izvannastavnih aktivnosti kao i za djela humanitarnog rada.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu KLAUDIJU KRIZMANU za izniman doprinos u području glazbe i glazbene kulture, te za djela humanosti i plemenitosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se CARITASU ZADARSKE NADBISKUPIJE za uzorne rezultate i zasluge u području društvenog i humanitarnog rada kao i za djela humanosti i plemenitosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se posthumno gospodinu VLADISLAVU TOMČUKU za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti kao dugogodišnjem tajniku Lige protiv raka Zadar.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UDRUZI KVEŠTURA za očuvanje i promicanje običaja i kulturne baštine grada Zadra.

 

ODLUKOM GRADONAČELNIKA

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se mlađim juniorkama Veslačkog kluba Jadran SARI ŽUVANIĆ, IVANI SLADIĆ, LUCIJI KASAP MARI BENCUN za zapažene uspjehe na području športa.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se SLUŽBI ZA EPIDEMIOLOGIJU ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZADAR  za poseban doprinos u borbi protiv epidemije virusa COVID-19.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se IVANU PERICI NAMBI za humanost i poseban doprinos u očuvanju spomena na Domovinski rat.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se  MARIJU JAVORANU za zapažene uspjehe na području likovne umjetnosti.