Cvetojević i Mišulić o Startupu
Cvetojević i Mišulić o Startupu

Večeras je u Impact centru u organizaciji COIN-a, coworking projekta Zadar održano predavanje o startupovima. Prvi gost predavač bio je Saša Cvetojević, poduzetnik koji je proglašen komunikatorom godine u 2014. I strastveni ulagač u startupove. –Svi koji mislite da ne možete pokrenuti startup, u pravu ste. Jedini način da uspijete je da mislite pozitivno.-rekao je Saša Cvetojević.

Objasnio je razlike između poduzetničke ideje i startupa, a ključne stvari su ideja da se postoji neki problem koji se može riješiti, da se taj proizvod može prodavati po cijelom svijetu. Važna je i skalabilnost-mogućnost da se s malom investicijom posao puno povećava. Coworking prostor je velik poticaj startupovima, prvenstveno zbog mogućnosti komunikacije s brojnim ljudima različitih profesija i znanja. Nakon početne razrade ideje bitno je naći investitore, ali investicija ne smije biti cilj nego sredstvo. Unatoč brojnim izvrsnim idejama, 90 do 95% startupova propadne, ali ljudi kroz taj rad steknu ogromno znanje i vještine koje mogu upotrijebiti u sljedećem pokušaju. Cvetojević je naglasio i važnost organizacije različitih događanja u coworking prostoru, da bi on postao svojevrsni inkubator za startupove.

Nakon predavanja, predstavljeni su budući domaćini COIN-a, Tihana Jurišić, Daniela Gusar, Lucija Bajlo i Toni Jeričević.

Poslije njih svoj put u osnivanju startupa iznio je mladi zadarski poduzetnik Marko Mišulić, čiji projekt Rentlio je trenutno u fazi razvoja. Radi se o aplikaciji za upravljanje turističkim objektima, koju Mišulić želi prodavati u cijelom svijetu.

Izuzetno brojna publika obojici predavača postavljala je mnoga pitanja na temu mogućnosti pokretanja posla i privlačenja investicija.

Vezane fotografije

Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu Cvetojević i Mišulić o Startupu