Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone „Poluotok“ u Zadru
Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone „Poluotok“ u Zadru
Najava savjetovanja s javnošću.

Tijekom ovog tjedna Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra pokrenut će postupak savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone Poluotok.

U cilju što učinkovitijeg planiranja i održivog upravljanja zadarskom povijesnom jezgrom kroz mjere smanjenja zagađenja zraka ispušnim plinovima i smanjenja prometnog opterećenja dostavnih vozila, postoji realna potreba za izmjenama i dopunama dosadašnje Odluke Gradskog vijeća Grada Zadra iz 2003. godine. Nacrtom nove Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone Poluotok, između ostalog, uvodi se kvalitetniji, učinkovitiji i održiviji način opskrbe u pješačkoj zoni uz pomoć manjih teretnih električnih prijevoznih sredstava kao i smanjenje dozvoljenog vremena dostave motornim vozilima u poslijepodnevnim satima.

Zadar je grad iznimno bogate povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, čija je spomenička baština u srpnju 2017. godine uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a. Ovim postupkom savjetovanja pozivaju se sve zainteresirane osobe s područja Grada Zadra na aktivno uključivanje u pripremu konačnog Nacrta ove Odluke. Na taj se način želi upoznati javnost s predloženim Nacrtom i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja odluke i u konačnosti ugrađeno u odredbe odluke.

Svi zainteresirani svoja očitovanja mogu poslati na adresu e pošte komunalno.savjetovanje@grad-zadar.hr zaključno s danom 20. travnja ove godine.