Savjetovanje s javnošću o izmjenama i dopunama Odluke o reklamiranju na području Grada Zadra - najava
Savjetovanje s javnošću o izmjenama i dopunama Odluke o reklamiranju na području Grada Zadra - najava
Pozivaju se građani, obrtnici i poduzetnici, predstavnici udruga te javnih ustanova i institucija na aktivno uključivanje u postupak savjetovanja.

Do kraja tjedna Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša započet će postupak savjetovanja s javnošću o prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o reklamiranju na području Grada Zadra. Prijedlog će biti objavljen i dostupan na službenoj Internet stranici Grada Zadra www.grad-zadar.hr/savjetovanja-s-javnoscu-1041/.

Na taj način, tijekom idućih mjesec dana, svi zainteresirani moći će se pobliže upoznati s prijedlogom izmjena i dopuna te iznijeti svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge na e-mail adresu komunalno.savjetovanje@grad-zadar.hr.

Ovom prigodom pozivaju se građani, obrtnici i poduzetnici, predstavnici udruga te javnih ustanova i institucija na aktivno uključivanje u ovaj postupak savjetovanja.

Predložene izmjene i dopune ove odluke prate sugestije i uvjete Konzervatorskog odjela u Zadru,  a odnose se ponajprije na postavljanje reklama i reklamnih panoa u povijesnoj jezgri grada. U cilju smanjenja komunikacijskog opterećenja i osiguravanja nesmetanog korištenja javnog prostora pješacima te omogućavanja vizualnog kontakta sa spomeničkom baštinom, ovim je izmjenama predviđeno postavljanje zajedničkih putokaznih reklamnih panoa u 1. zoni na lokacijama gdje za to postoji najveći interes korisnika poslovnih prostora. U prethodnom savjetovanju u pripremi ovih izmjena predstavnici Udruženja obrtnika Zadar iskazali su zadovoljstvo zbog pokretanja rješavanja ovog pitanja.

Podsjećamo, u tijeku je i postupak savjetovanja s javnošću o predloženim izmjenama i dopunama Odluke o prekopavanju javnih površina i nerazvrstanih cesta koje za cilj imaju reguliranje uvjeta prekopa novoizgrađenih i obnovljenih javnih površina i prometnica na području Grada Zadra. Savjetovanje o ovom općem aktu traje do 18. ožujka ove godine.