Savjet mladih Grada Zadra obilježava godinu dana rada, a tim je povodom u klubu Arsenal sinoć otvorena izložba fotografija mladih zadarskih fotografa amatera pod nazivom 'Zadar i mladi'.

Na natječaj koji je Savjet mladih oglasio početkom godine javilo se desetak mladih Zadrana koji, svatko na svoj način, kroz fotografiju pripovijeda priču o svom gradu.

Predsjednik Savjeta mladih, Marin Batur, u pozdravnom je govoru izrazio je želju za nastavkom uspješnog rada, te zahvalio suorganizaorima izložbe, a to su Narodni muzej Zadar, Foto-kino-video klub Zadar i klub Arsenal.

'Koncept je osmislio i izložbu postavio prof. Hrvoje Perica, a stručni žiri u sastavu Marin Gospić, Jure Mišković, Filip Brala i Zoran Gambiraža, odabrao je najbolje fotografije koje su postavljene uz fotografije članova žirija i mladih članova Foto-kino-video kluba Zadar', kazao je Batur.

Svoju viziju o gradu Zadru ponudili su Iva Perinić, Marino Brkljača, Ivan Miočić, Doris Miletić i Nevena Končurat.

'Savjet mladih Grada Zadra hvalevrijedno je tijelo i predstavlja doprinos boljem društvenom, kulturnom, sportskom i socijalnom životu mladih našega grada', kazala je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.

'Savjet mladih uspostavio je brojne suradnje s udrugama i institucijama, te organizirao niz projekata i humanitarnih događaja koji su vezani za interes mladih. U tome i jest njihova primarna funkcija.

Zadar je muzej na otvorenom, a fotografija je ovdje oduvijek bila važan segment života. Jedna slika govori više od tisuću riječi, pa je ovo idealna prilika da se podsjetimo na sve ideje, priče i snove, jer mladi su naša prošlost, sadašnjost i budućnost,' zaključila je Peroš.

 

Otvorenje izložbe uveličali su učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, Karla Matijević i Marko Meštrović.

A kakav je to Zadar u objektivu svojih mladih stanovnika, provjerite u klubu Arsenal.

FOTOGALERIJA

 

IZVOR:EZADAR

 

Vezane fotografije

Priča o gradu kroz objektiv mladih Zadrana